Shhaideh angajeaza firma de casa a aliantei penalilor ca sa dea cu matura prin sedii pentru exorbitanta suma de 3,8 milioane de lei

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a cumpărat servicii de curățenie pentru birouri și spații conexe în valoare de 3,87 milioane lei. La licitație s-au înscris două firme dar doar oferta uneia a fost declarată admisibilă. Firma castigatoare este abonată la contracte pe bani publici. 

Conform anunțului de atribuire publicat joi, ministerul condus de vicepremierul Sevil Shhaideh a acgizitionat servicii de curățenie pentru cele șase sedii ale MDRAP: două în Bd. Libertății, câte unul în Piața Revoluției, Bd. Timișoara, Splaiul Unirii și Mendeleev. Valoarea totală a acordului-cadru: 3,255 milioane lei fără TVA. Adică, în total, 3,87 milioane lei.

 La licitație s-au înscris două firme, dar doar oferta uneia dintre ele, Fabi Total Grup SRL, a fost declarată admisibilă.

Societatea comercială castigatoare, prin descalificarea (de catre Minister) a competitiei, este abonata la contracte pe bani publici. De la începutul anului 2017, Fabi Total Grup SRL a mai încheiat contracte cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 3 (1,18 milioane lei fără TVA), Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA (1,07 milioane lei fără TVA), Biroul Româna de Metrologie Legală (35.000 lei fără TVA) și Ministerul Mediului (596.000 lei fără TVA).

Istoria de iubire intre  Fabi Total Grup SRL  si banii publici nu este noua. Ea dureaza de foarte multi ani si implica mai multi penali politici proeminenti.

Si in 2011 firma de curăţenie deţinută de soţii Valencia şi Paul Bichir era pe placul instituţiilor publice. Drept urmare, societatea semna si atunci contracte cu statul pe bandă rulantă, intre altele Agenţia pentru Protecţia Mediului, Ministerul Turismului – condus, la acea vreme de Elena Udrea -, al Mediului, (două contracte), Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurari de Sanatate, Institutul de Statistică şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, dar şi cu Academia de Studii Economice şi cu cea de Poliţie, câştigând aproximativ 3,6 milioane de lei.

S-ar parea ca „succesul” firmei se datoreaza faptului ca patronul, Paul Bichir, şi fostul deputat PSD de Prahova (fieful clanului Ghita – Ponta) şi fost rector al Universităţii de Petrol şi Gaze Napoleon Antonescu au fost acţionari la aceeaşi firmă, respectiv Reformteh Qr SA.

Despre realizarile politice ale fostului deputat PSD Antonescu nu se pote spune decat ca ele lipsesc cu desavarsire. Intre „realizarile” sale stiintifice putem enumera insa sprijinul sau netarmurit pentru exploatarea gazelor se sist. Despre „succesul” vietii sale familiale putem spune cate ceva si anume ca fiul sau, Dan Mihail Anonescu, prin 2008, batea niste jurnalisti clujeni care isi filmau un reportaj pe la Baita.

Fabi Total Grup SRL are o poveste de dragoste si cu Primaria Sectorului 1 din Bucuresti. Pe vremea cand Primaria era condusa ca o mosie personala de baronul Andrei Chiliman (baiat de casa devotat al lui Tariceanu) era aproape normal ca șefii din subordinea să aibă aceeași atracție față de afacerile pe bani publici. Mai exact față de comisioanele și para’ndărăturile ce rezultau de pe urma acestora.

Astfel, sub înțeleapta îndrumare a directorului general Dănuț Ioan Fleacă, Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului  lansa o super-comandă pentru achiziția de materiale de curățenie, în valoare de 634.567,89 lei. Conform caietului de sarcini, aceste materiale sunt destinate aprovizionării celor 22 de Complexe Sociale de Servicii și Centre de Asistare și Îngrijire.

Cum se întâmplă în asemenea situații, la licitație nu s-a prezentat decât un singur ofertant – Fabi Total Grup SRL, deținută de soții Valencia și Paul Bichir, firmă specializată în curățenie și, mai ales, în curățarea bugetelor instituțiilor statului.

De remarcat este faptul ca, la fel ca si Napoleon Antonescu, „domnul”  Dănuț Ioan Fleacă a fost si el, la un moment dat, deputat FSN in Parlamentul Romaniei. Fabi Total Grup SRL, sau mai bine zis patronii acestei firme, au o predilectie in a dezvolta relatii durabile cu astfel de personaje iesite din politica „mare” dar nu si din mafia mare si transpartinica. Dănuț Ioan Fleacă taie si spanzura la sectorul 1 de 17 ani si pare a-i avea la degetul mic pe toti primarii, inclusiv pe actualul primar PSD Dan Tudorache care nu e deloc strain de aceasta mafie.

Ca totdeauna, sub condicerea PSD, instituțiile statului, care lucrează cu bani publici, colectați din taxele și impozitele noastre, au o predilecție în a selecta firme de casa care si-au dovedit „seriozitatatea” la plata  „para’ndărăturilor” aferente, spre bunastarea buzunarelor personale ale aliantei penalilor. Iar acest lucru este valabil, în special, în acele instituții care au probleme cu bugetul, cărora banii abia de le ajung să supraviețuiască de la o lună la alta.