Shaorma nu-i tocana, mai Vasile ?

manuMda.

Ma ingrozesc.

Bai copile, du-te si te culca. Sau fa-ti o colonoscopie singur, altfel trebuie sa platesti, poate ai halit in graba vreo tocana de rata de pe Somes(spusele tale) si ti s-a urcat la cap.

Sau  IT-ul are pentru tine un efect toxic. Nu-i de mirare ca te ia lumea peste picior, mai omuletule. Pui si tu acolo un wordpress si gata. Crezi ca” esti in centrul atentiei”. In Grigorescu, te latra si cainele avocatei din primul turn, mai stii cand fugeai de inroseai asfaltul ?

Pai, cum fiecare cu „aia masii”, cand tu,  ai impresia ca literatura e ca si colonul tau iritabil ? La 26 de ani, nascut si ramas fecioara'(18 septembrie), mai baiatule ? Nu-i sanatos, ma gandesc sa nu faci bataturi de la tastatura. La un moment dat, se manifesta si ascendentul…

Revelatia vietii tale se va produce cand nu vei mai fi fecioara. La tine, dragule, e predestinare. Ca vorbesti un pic taraneste, se iarta. De fapt, tu faci parte din categoria care da ca sa incaseze. Adica tipul de mardeias incasator. Putin e masochista faza asta, dar trecem peste. Oricum, ce conteaza realul, cand tu detii virtualul ?

„Printre micile plăceri ale vieţii, trec în revistă următoarele: fotbalul, berea şi voia bună, serialele americane, filmele horror, plimbarile, natura, călătoriile şi dacă mă mai gândesc bine mai găsesc câteva pasiuni, dar mă voi opri aici.”

Pai de ce te opresti aici, mai Vasile ?

Domnu’ ziarist/blogger/inginer sau ce mai esti, fa-ti si tu un abonament la Gimmy. Acolo, poate te invata Alexa cum vine treaba cu scrisul, iar daca da Dumnezeu, pui si tu pe tine putina fibra. Si-ti gasesti un loc de munca si tu, ca in contructii ai vazut cum e, iar cu blogging-ul chiar tu spui ca nu iese nimic.

Nu-ti lua casa de lemn. Ia si tu una de piatra. E o urare. Calmeaza, chestia asta, crede-ma !

Iar daca nu te descurci nici asa, suna si tu un prieten. Vocatia ta a inceput chiar in momentul in care te plictiseai. Naspa, mai baiatule.

„Niste baieti, fete isi bat joc de tine pe net. Esti urmarit, luat la misto” din adancul sufletului tau !

Ai vrut atentie, iti dau atentie. Mai, sa nu ma mai ameninti cu bataia. Am fost in Franta, dar m-am intors. Oricum, sa stii ca eu nu ma bat. Sunt un tip fricos, desi am 120 kg. Si n-am facut sport niciodata.

Domnul Vali Petcu face un apel disperat catre Liviu Alexa :

„Bre Liviu, e un băiat la tine în urbe care nu are toate țiglele pe casă și se vede asta cu ochiul liber. Numele lui e Vasile Manu. E celebru prin online, toata lumea și-o bate de el și el, săracul, nu înțelege prea multe. Teama mea este că, la un moment dat, copilul ăsta și-ar putea pune capăt zilelor din cauza miștourilor nevinovate. S-ar putea să se deprime și să realizeze că miștourile sunt adevărate și să termine tot. Au mai fost cazuri, nu în România, e drept, dar în țări mai civilizate și mai obișnuite cu ironia.

De asta fac un apel la tine. Poate îi poți găsi pe părinții lui și explica situația. Poate ei îl pot ajuta să înțeleagă că onlineul nu e un loc potrivit pentru el.

say-humans

Și, dacă ne iese, facem la fel cu Miștodie.

No, io ce sa zic ? Sincer, nu ma bag. N-am stiut.

Horia-Eugen Cristea

 

Foto si text Vali Petcu : zoso.ro

Prima poza : ziardecluj.ro