Sex sau dragoste ?

TaoAm ramas surprins sa constat cat de putin am invatat ca barbati sa ne raportam la femei, dupa cateva sute de ani de crestinism. Institutia casatoriei pare desueta, in conditiile unei lipse de cultura care imbraca o forma occidentala plina de succes, dar total lipsita de substanta si in final de fericire. De aici, necesitatea de a merge putin mai departe, facand o incursiune in povestea lui Codruta si Eugen, incarcata de simbolism si, de ce nu, de un estetism de sorginte asiatica. 

De ce Tao ?

Simbolul Tao este apa, indicând bunăvoinţă, flexibilitatea şi lipsa de formalitate, este opusul ritualului şi a dogmei practicat de majoritatea religilor.

Tao se referă la „Tao Te Ching” în chineză scris acum 2500 ani.

Prima învăţătura a Tao este dragostea universală, este necesar să fim iubiţi. În crestinism se învaţă, iubeste-l pe Dumnezeu, apoi pe tine şi pe ceilalţi. Nu poţi iubi destul pe ceilalţi până nu te iubesti pe tine. Tao învaţă că nu te poţi iubi până nu ai experimentat iubirea de la ceilalţi.

Tao este despre tehnici şi atitudini despre dragoste care rezultă în fericire maximă. Fericirea nu are nimic de a face cu bogăţia materială, ci cu pacea noastră interioară, rezultatul  dreagostei universale. Cei mai fericiţi oameni sunt cei care sunt cei mai iubiţi de partenerii lor, prietenii lor şi de cunoştinţele lor, cei nefericiţi sunt cei mereu singuri. Concluzia Tao este armonia între Yin şi Yang (energia feminină şi masculină) este esenţială pentru bunăstări şi fericiri a tuturori dintre noi.

Femei puternice/Bărbaţi slabi

Din momentul în care o femeie ajunge la pubertate pana cand ea moare de bătrăneţe, ea este gata de acţiune şi aptă pentru a primi sexual un bărbat. Spre deosebire, barbati au o capacitate mult mai mică. Sunt sexe nepotrivite?

Nu dispera. Tao te poate ajuta.

Femeile sunt respinse în natura lor sexuală deoarece vor multă intimitate şi nici cei mai tineri bărbaţi nu pot satisface în totalitate femeile, tocmai din acest motiv.Dacă o femeie are o relaţie extraconjugală cu un bărbat combinată cu pasiune, intimitate şi sexualitate, ea poate avea probleme mari cu partenerul de viaţă, Aproape toţi bărbaţii după 40 de ani nu sunt  pregătiti tot timpul pentru sex, care este încă un motiv de frustrare pentru femei şi bărbaţi. Tao învaţă metode practice pentru a preveni lucrurile discutate anterior, inclusiv tehnici de „Soft entry”.

 

Codruta şi Eugen – Doi iubitori tipici

Codruţa are apetit tipic sănătos, neinhibat pentru dragoste pentru parteneri potenţiali. Ea a depăşit rusinea bazată pe învăţăturile religoase false, ea a experienţat adevăratul sens al sexualităţi dat de Dumnezeu pentru femei, care este minunat şi natural. În conformitate cu Tao, aceasta este o manifestare de  îndemn al femeii înnăscut pentru armonie de Yin si Yang. Pentru Codruta, durerea provocata de lipsa dragostei a fost infinit mai chinuitoare decât foamea propriu-zisa. Un bărbat care cunoaste Tao ar primi o asemenea femeie cu bratele dechise. Din nefericire puţini bărbaţi ştiu cum să facă şi ce trebui să facă.

 

Înainte ca Codruta şi iubitul ei Eugen sa fi ştiut de Tao, ca şi majoritatea oamenilor, şi ei au măsurat satisfacţia femeie-bărbat în termenii orgasmului şi a ejeculării. Cănd o relaţie este bazată pe premize false, este greu de a reuşi satisfacţii adevărate. Ca o lege, nici unul dintre parteneri nu poate atinge satisfactie adevărată în tremenul „Bărbatul-trebuie-să-ejeculeze”. Pentru că, atunci cand bărbatul face dragoste in modul convenţional, el in mod obişnuit găseşte partenera nesatisfăcută, care cere mai multă dragoste după ejacularea lui, dar bărbatul este terminat pentru o vreme. Bineînţeles femeia se va preface că este satisfăcută la fiecare dată pentru a mulţumi bărbatul, dar asta nu rezolvă niciuna dintre probleme. Doar crează tensiune şi resentiment.

Nici un bărbat cu sentimente nu poate fii satisfăcut sexual când partenera lui nu este. Din cauza asta, bărbatul se găseşte într-o situaţie foarte delicată şi dificilă după ejaculare. El doreşte să ajute dar nu poate. El este in ipostaza unui soldat care realizează în timpul unei lupte că a folosit toată muniţia lui.

 

În această situaţie grea, un sexolog conventional ar sugera afterplay-ul, care inplică stimularea digitală a femei. Acea stimulare ar impune cel puţin trei probleme. Prima ar fi ca nu este atăt de uşor să foloseşti degetele să satisfaci o femeie. Poate fi la fel de greu, ca să joci pe un instrument muzical. A doua problemă ar fi ca multor femei  nu le place ca clitoris-ul şi vulva să fie manipulate de degete. A treia problemă, prea multă stimulare digitală poate fii extenuanta pentru ambii parteneri, şi nici o relaţie nu poate rezista în acest fel prea mult timp. Unii sexologi spun  conform spuselor clienţilor săi că degetele pot fi chiar mai bune decât organele genitale. Acest lucru poate fi adevărat, dar numai în cazul în care  nu au învăţat cum să folosească organele sexuale pentru placere maxima!

 

Codruta şi Eugen, după ce au experimentat  Tao, au aflat că secretul  făcutului de dragoste este nu numai să înveţi cum să foloseşti organele genitale cum trebuie. Adevărata fericire a făcutului de dragoste depinde de succesul de a fuziona două trupuri, trupeste şi sufleteste într-una singură – Armonia Ying şi Yang-ului.

Înainte de a învăţa despre Tao, Codruta crede  că satisfacţia în a face dragoste a unui femei depinde de orgasm. Căt mai numeroase şi intense cu atăt femeia va fi mai satisfăcută.

Lucrurile au început să se schimbe dramatic când au început să experimenteze cu Tao, În primul rând, Codruta  şi-a dat seama că Eugen putea să facă dragoste cu ea aproape zilnic. In unele cazuri, chiar de mai multe ori pe zi. Apoi şi-a a dat seama că ea nu mai avea foamea de iubire atât de disperată ca înainte. În sfârşit, ea a realizat că satisfacţia în a face dragoste nu poate fi indentificata direct cu orgasmul. Ceea ce crede ea acum este că e bine să ai orgasme uneori, dar cel mai important,  este fuzionarea a două trupuri şi suflete cat mai mult.  Codruta  credea înainte de a învăţa Tao, ca  dragostea poate fi caracterizată doar ca sex. Acum ea  face dragoste si inca perfect.

 

Partenerul de dragoste al Codrutei, Eugen, de asemenea, a descoperit ceva nou şi interesant. Ca majoritatea alţor bărbaţi, înainte de Tao el a considerat întotdeauna ejacularea si orgasmul masculin ca fiind unul şi acelaşi. Acum el nu mai crede asta. Înainte de Tao, fiecare sesiune  de dragoste a fost afectată de gândul că probabil nu o poate satisface pe Codruta înainte ca să fii terminat. Eugen are 50 de ani şi nu putea să fie pregătit de acţiune la fiecare ocazie ca la 20 de ani. La fel ca si Codruta, şi el a descoperit ca fuziunea a două trupuri şi suflete, armonia Yin şi Yang, este cea mai mare plăcere a vieţii. Senzaţia  ejaculării nu este nimic în comparaţie cu această mare plăcere.

 

Vânătoarea de Orgasme

Multe femei recunosc confidenţial că ele niciodată nu au experimentat un orgasm, dar ele se bucură de a dragoste în acelasi fel. Multe altele nu experimentează orgasmul dar se prefac că da. Altele ating orgasmul uşor dar nu se bucură de el cu adevărat. Alte femei nu le pasă că ating orgasmul sau nu, căt timp primesc destula dragoste, cu multe variaţii. Problema este că unii bărbaţi fac femeile să se simtă anormal dacă nu ating orgasmul de fiecare dată cand fac dragoste. Nu este exagerat să spunem că „vânatoarea de orgasme” nu este benefică nici unora dintre sexe. Să dam mai puţină atenţie  orgasmelor şi mai multa atentie pe învăţăturilor Tao a dragostei împlinitoare.

Multe femei caracterizeaza ejacularea drept un bonus pe langa orgasm. Pentru bărbaţi situaţia este diferită. Bărbaţi ar trebuie să controleze ejacularea lor, îndiferent dacă o ejaculare întrerupe sesiunea de a face dragoste. Bărbatul ar trebui să ejaculeze doar când ambii parteneri simt că este nevoie de o pauză. Există multe metode de a controla ejecularea masculină care sunt învăţate de Tao.

Mitul Monogamiei

Suntem monogami din natură?  Departe de ea. Intr-un eseu cu numele „Poliginie şi Poliandrie”,  George Bernard Shaw promulgă teoria că suntem monogami din natură a fost un mit inventat de bărbaţi inferiori şi nesiguri. Instinctual femeile au strigat cel mai tare, ca bărbaţii cei mai capabili  să le lase însărcinate  ca să se poată produce cei mai buni copii. Dacă o femeie trebuia să aleagă o relaţie monogamă cu un bărbat de mâna a doua sau o relaţie împărţită cu un bărbat de mâna întâi, este clar cum procedează. Bărbaţii de mâna a doua şi a treia au făcut legea monogamiei ca să nu rămână fără femei.

Se pare că monogamia nu este relaţia uzuală istorică. Tao-ul a fost scrisă intr-o cultură în care nici unul dintre bărbaţi sau femei nu erau monogami. Şi singuri în atmosfera asta liberă erau Tao-işti capabili să formuleze Tao-ul Iubirii pentru a egaliza dispersarea capacitaţii sexuale între bărbaţi şi femei.

Dar asta s-a schimbat cand Confucienii au devenit dominanţi politic la începutului primului secol de după Hristos, după ce femeile  practic au devenit proprietatea bărbaţilor, ele au pierdut libertatea de a alege. Dar indiferent că femeile erau sau nu în poziţia de a alege, ele erau aproape de fiecare dată poligame.

Situaţia în Vest era mai mult sau mai puţin la fel. Cleopatra erau un exemplu extraorinar a monarhilor poligami. Chiar şi Regina Virgină, Elizabeta Întâia a Angliei,  se bucura de bărbaţi în viaţa ei. Ecaterina cea Mare a Rusiei era faimoasă pentru că avea numeroşi bărbaţi.

În timpurile moderne situaţia nu s-a schimbat mult. Dacă o femeie avea putere şi bogăţie, ea făcea exact ca si bărbaţii:  devenea poligamă dacă avea înclinaţia, sau era poligamă în succesiune ca Barbara Hutton, care s-a căsătorit şi a divorţat de şase ori.

Toate cărţile antice Tao punctează imporanţa  stimulării naturale de sexul opus ca dătătoare de viaţă şi importanţa supremă a variaţiei – a schimbări a partenerilor sexuali. Dacă ambii parteneri au drepturi egale la libertate, atunci „variaţia” nu trebuie să însemne gelozie sau ceva rău. Dacă majoritatea  oamenilor sunt poligami oricum – indiferent în gand sau in realitate – ar fi realmente inutil să  refuzăm realitatea.

 

Prea mulţi oameni resping nevoia naturală pentru variaţie. Rezultatul este multa psihopatologia psihiatrică. Sublimarea  dorinţei sexuale naturale în multe cazuri generează mancatul, băutul şi fumatul excesiv sau alte forme de autodistrugere.

 

Ironia sortii, această irosire tragică, acestă suferinţă umana ne-necesară cauzată de foamea de dragoste, este complet făcută de om. Paradoxul este ca cu  cat dăm şi consumăm mai mult , cu atăt mai mult avem. Dacă ne-am putea elibera pe noi înşine de atitudinea că oamenii sunt proprietate privată (ca femeile din timpuri biblice), atunci nimeni nu ar suferi de această foame teribilă de dragoste. Pentru bărbaţi relaţiile deschise arată curaj. Vei fi răsplâtit dacă tratezi iubita sau iubitele cu libertate. O femeie te-ar iubi mai mult şi te-ar prefera departe de mentalitatea că ea este proprietatea ta privată sau o prizonieră.

 

În cartea populară „Colecţionari” de John Fowles, un colecţionar de fluturi tipic întâlneste o fată tânără şi frumoasă, şi decide să o trateze parcă ea ar fii un fluture sălbatic. O ţine captivă în sopronul unei case vechi. Poate în felul lui nebunesc se consideră îndrăgostit, dar ea moare în scurt timp, în captivitate.

Oameni nu pot fi tratati ca o proprietate. Dragostea poate creste şi prospera numai într-o admosferă de armonie, egalitate şi libertate.

Tao-ul concluzionează: Căsătoria este o instituţie bună dacă este păstrată într-o atmosferă flexibilă şi dechisă. Unii oameni trăiesc glorios în monogamie, dar alţii în relaţii mai libere. Adevărul  unei societăţi libere este capabilitatea de a acomoda toate felurile de viaţă şi a susţine modurile de viaţă alternative.

Francois Mauriac, căstigătorul premiului nobel din 1952, după ce s-a autodescris pe el însuşi ca o combinaţie a celor mai bune femei din vieţa lui. Descriera asta ar putut veni din inima unui Tao-ist. Toţi dintre noi, bărbaţi şi femei, suntem un mozaic format de experienţele totale de dragoste din viaţa noastră.

„Cheia unui căsnici bune, este autorizaţia de a fii infidel” – Carl Jung

 

Dragostea Satisfăcătoare: Un drept uman garantat

Cănd un bărbat a învăţat total Tao-ul, el este uşor egalul sexual a orcărui femei. Dacă cunoştinţele Tao-ului sunt răspândite „dorinţa sexuală ciclică de necontrolat” devine uşor de satisfăcut şi nu mai este nevoie de a o controla sau a o respinge. Femeile care sunt satisfăcute total în dragoste sunt cele mai paşnice, pozitive, şi constructive . Numai că trebuie mers până la capăt- cănd jumătatea mai mare a populaţiei noastre a fost trasformată- putem si noi să aspirăm la o lume  ideală!

 

Subscribe To Our Newsletter

PNL Cluj a intrat in Zodia Racului

Scandal dupa alegerile din PNL Cluj. Scandal cu oale, cratite, injuraturi, de fapt doua tabere,...

Închide