Sex and the city, sau ghidul practic pentru femei

sex_and_the_city_011Deşi au trecut 8 ani, de când  a rulat ultimul episod din serialul Sex and the City (Totul despre sex), acest sitcom continuă să cucerească inimile publicului, mai ales în rândul tinerelor domnişoare. Dar oare cum a ajuns să fie atât de popular serialul? E simplu. Oricine a vizionat, măcar un episod, s-a regăsit într-una din personajele ei. Cele patru cele mai bune prietene Carrie, Charlotte, Miranda şi Samantha, reprezintă fiecare o categorie de femeie din societatea modernă.

Carrie Bradshaw este jurnalista, cochetă, mereu în pas cu moda, care caută iubirea în cele mai nepotrivite locuri şi momente. În cronica ei, pe care o scrie zilnic pentru New York Star, ea încercă să destăinuie toate cărările şi elementele multitudinilor de relaţii amoroase, unele experimentate chiar de ea, altele de alţii. Este şi personajul-narator, care interpretează oarecum întamplările din jurul ei.

Charlotte York lucrează la o galerie de artă, find catalogată ca o fire artistică, romantică, mereu optimistă în eterna ei căutare a “ prinţului fermecător”. O gospodină excelentă, este personajul cel mai sensibil, făcând parte din clasa înaltă a oraşului.

Samantha Jones, femeia independentă cu o carieră de succes în PR este genul de “femeie-testosteron”, care se foloseşte de sex la fel ca bărbaţii. Cea mai deschisă pe plan sexual, afirmând despre ea că este “try-sexual”, adică ar încerca orice, o singură dată.

Miranda Hobbes, avocată de meserie, reprezintă vocea raţiunii, dintre cele patru. Genul de femeie cu un caracter puternic, carieristă şi uneori puţin cinică în ceea ce priveşte dragostea.

Făcând parte din categoria comedy-drama, serialul prezintă viaţa celor patru femei, aflate la vârsta a 30 şi ceva de ani, experienţele lor pe plan amoros şi sexual, privilegiate de multe ori cu multă ironie şi umor, care în ciuda diferenţelor de caracter şi puncte de vedere, reuşesc să rămână cele mai bune prietene.

Filmul aduce în atenţia publicului valori precum prietenia, relaţiile amoroase, familia, feminitate şi nu în ultimul rând libertatea de sexualitate.

Poveştile prezentate, personajele uneori ieşite din comun, sunt ca o frescă a civilizaţiei moderne newyorkeze a anilor 90. Aici intră barurile pe care cele patru le frecventează, restaurantele, prezentările de modă, galeriile etc. Pe lângă toate acestea, un loc foarte important îl ocupă moda. Designeri celebri, nume de branduri, multitudini de haine, outfituri, pantofi, poşete, pe care Carrie le îndrageşte atât de mult.

Fiind nominalizat la multe categorii, dar şi câştigând multe premii, serialul rămâne un ghid pentru femeile singure şi nesigure, care în ciuda dificultăţilor vieţii încercă să vadă partea frumoasă a acesteia.

SEX AND THE CITY

Gen : Romantic drama comedy

Creat de : Darren Star

Producător executiv : Michael Patrick King

Personaje : Sarah Jessica Parker (Carrie), Kim Cattrall (Samantha), Kristin Davis (Charlotte) , Cynthia Nixon (Mirranda)

Țară de origine : SUA

Numarul de sezoane : 6

Numărul de episoade : 94 plus 2 filme , Sex and the city 1(2008) şi Sex and the city 2 (2010)

Distribuţie : 6 iunie 1998 – 22 februarie 2004 Warner Bros. Television

Companie : HBO Original Programing

Articol scris de Koncz Tünde

Subscribe To Our Newsletter

Nene Iancule, suntem toți un… moft

Prea puțin ne-ntoarcem ochiul lăuntric (pentru că, de ce să nu recunoaștem, toți avem un...

Închide