Sergiu Dangulea, manager general Spy Shop: „Cele mai bune profituri ne-au adus echipamentele destinate zonei de investigatii private si supravegherii disimulate”

1Spy Shop.ro este lider pe piata online din Romania in comertul cu echipamente de securitate, supraveghere si monitorizare. Compania de pe Bega are in portofoliu peste 20.000 de produse, de la peste 100 de producatori renumiti la nivel mondial pe piata sistemelor de securitate. Preturile competitive, precum si multiplele metode de plata si livrare, suportul tehnic garantat sau securitatea si confidentialitatea informatiilor sunt doar cateva dintre motivele pentru care timisorenii de la Spy Shop sunt in top.

„Ideea crearii brandului Spy Shop a venit in urma cu 6-7 ani, ca o necesitate la solicitarile furnizorilor de servicii de securitate privata si nu numai. In anii 2000, in Romania s-au reglementat o serie de profesii in zona de investigatii private, precum detectivul particular, reporterul de investigatii si mai tarziu managerul de securitate. Toate aceste categorii de profesii aveau nevoie de echipamente si aparatura pentru a-si putea desfasura activitatea in conditii normale, dar in acea perioada in Romania nu exista nici un importator de astfel de echipamente. Dupa cateva studii de piata la nivel global, am observat ca atat in Statele Unite, cat si in Europa existau de mult astfel de business-uri si asa am hotarat sa il aduc si in Romania”, ne-a precizat in debutul dialogului nostru Sergiu Dangulea, manager general Spy Shop.

Prin ce se individualizeaza acest brand fata de alte firme concurente din piata locala?
In primul rand prin notorietatea brandului Spy Shop, notorietate care s-a consolidat in timp prin foarte multa munca si sacrificii. Alte motive pentru care ne diferentiem ar fi faptul ca am fost primii sau ca avem cel mai mare portofoliu de produse, dar si ca serviciile noastre sunt impecabile si clientii nostri o stiu cel mai bine.

Sunteti multumit de rezultatele financiare de pana acum?
Desi firma Spy Shop s-a nascut odata cu criza financiara, am reusit in fiecare an sa triplam cifra de afaceri si numarul de angajati. Astfel, pentru 2013 speram sa pastram trendul si sa incheiem anul cu o crestere de minim 200% fata de 2012.

Ce gama de produse a fost cea mai solicitata si care a generat cele mai mari profituri?
Desi lucrurile tind sa se schimbe putin, de-a lungul timpului cele mai bune profituri ne-au adus echipamentele destinate zonei de investigatii private si supravegherii disimulate, produse importate direct de noi.

Ce servicii conexe oferiti consumatorului, in afara livrarii produsului in sine?
In primul rand, consultanta tehnica de specialitate, care incepe de obicei cu mult inainte de achizitionarea produsului si se prelungeste atat timp cat clientul are nevoie. Un departament format dintr-o echipa de ingineri specializati in sisteme de securitate ofera permanent consultanta si suport tehnic pentru clientii nostri. Pe langa consultanta profesionala, mai oferim transport in 24 de ore oriunde in tara sau posibilitatea platii in rate.

„Ar fi ideal ca securitatea fizica sa fie dublata de sisteme de securitate electronice”

Aveti concurenta pe aceasta nisa de piata? Vorbim aici de produse mai speciale pe care le regasim in oferta dvs, mai exact echipamente din gama spy.
In Romania, daca ne referim strict la firme care comercializeaza aceasta gama, concurenta este destul de scazuta, insa avem competitori puternici din tari precum Bulgaria sau alte state UE, care-si vand produsele la noi in tara la preturi foarte mici.

Ne puteti nominaliza cativa clienti pentru care ati asigurat servicii/produse specifice?
Nu as vrea sa nominalizez doar anumite firme pentru simplul fapt ca oricum nu as putea sa ii spun pe toti, dar in primul rand fiind niste produse mai speciale este foarte posibil sa le creez deservicii nominalizandu-i. Va pot spune cu siguranta insa ca pintre clientii nostri se numara majoritatea firmele din top 300 din Romania, marile trusturi de presa, majoritatea agentiilor de detectivi particulari si firmelor de paza si protectie si, nu in ultimul rand, categoria de care eu sunt cel mai mandru, autoritatile statului cu atributii in securitate.

Multe companii imbratiseaza inca ideea pazei fizice, mult mai costisitoare, in defavoarea unui “paznic electronic”. Care ar fi plusurile unui sistem de alarma antiefractie si supraveghere video?
Exista intr-adevar anumite situatii care impun neaparat utilizarea pazei umane, dar ideal ar fi ca si in aceste situatii securitatea fizica sa fie dublata de sisteme de securitate electronice. Cel mai important plus al sistemelor de securitate elctronice fata de paza umana este reducerea considerabila a costurilor, dar beneficiile sunt multiple, de la culegerea probelor, pana la evitarea pierderilor de vieti omenesti.

„In piata sistemelor de securitate marjele de profit sunt in scadere din cauza cresterii ofertei de produse din Asia”

Ati remarcat un interes al consumatorului mai accentuat in ultimul timp fata de notiunea de securitate a casei, biroului, de ce nu, a familiei?
Deocamdata, nevoia de securitate in mediu familial si in zonele de small business este intr-o crestere timida. Sper ca o crestere a nevoii de securitate sa vina datorita dezvoltarii economice si nu datorita cresterii infractionalitatii…

Dle Director Dangulea, de unde atatia investitori in zona securitatii private. Sunt mii de firme de profil. Se castiga foarte bine sau multi antreprenori nu stiu la ce se inhama?
Intr-adevar sunt foarte multe, dar la fel de multe dintre ele nu au activitate. Ca in orice tara civilizata este nevoie de securiatate privata, dar dupa o experienta de aproape 10 ani in industria de profil va pot spune ca se poate catiga mult mai bine in alte zone de business. Multi au investit in aceasta industrie si din pasiune.

Cum estimati ca vor evolua afacerile firmei în 2014, comparativ cu perioada 2012-2013, in privinta cifrei de afaceri si a marjei de profit?
Piata este in crestere, dar din pacate marjele de profit sunt in scadere si asta se intampla in principal din cauza cresterii ofertei de produse din zona Asia.

Interviu realizat de Carmen Dochita & Emanuel Paun

Subscribe To Our Newsletter

Lucia Alecu, despre problemele firmelor de securitate

Activitatea de paza si protectie privita pana nu demult ca o problema periferica, fara prea...

Închide