Senatorul Vasile Ilea, după denunțul depus la DNA al fostului Ministru al Societății Informaționale și al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, în dosarul Microsoft.

Președintele PSD Cluj-Napoca, senatorul Vasile Ilea, își exprimă public dezaprobarea cu privire la implicarea lui Emil Boc și a  lui Traian Băsescu în acțiunile intreprinse de către aceștia în încheierea și derularea contractelor care fac subiectul dosarelor deschise de DNA, cunoscute sub numele de Microsoft I și Microsoft II.

 

În calitatea de cetățean, dar și de senator, al acestei țări voi urmări foarte atent evoluția dosarelor Microsoft I și II, dar și a personajelor implicate în această acțiune care vizează jaful banului public. Nu este singura acțiune de acest gen, pentru că pe rolul instanțelor sau în birourile procurorilor DNA, încă, se află multe alte dosare care vizează anchetarea unor persoane certate cu legea și care au urmărit devalizarea banului public și a bugetului de stat, dar unele dintre personajele care fac subiectul acestui dosar încă își permit ieșiri în spațiul public și sunt implicate în administrația locală sau în Parlament. Categoric, indiferent cine ești și de ce ai fost acuzat, până la soluționarea în instanță a dosarului beneficiezi de prezumția de vinovăție, ca atare nu doresc să incriminez gratuit pe nimeni, dar totuși sunt câteva mesaje pe care doresc să le trimit unora dintre cei implicați în dosar:

Traian Băsescu, ești unul dintre cele mai nocive personaje care au influențat evoluția administrativă și politică a României! Nu m-ar mira să te văd în zilele care vor urma că ieși din nou în spațiul public pentru a nega toate acuzațiile pe care ți le aduce acest fost colaborator al tău; chiar mă aștept să arunci câteva invective ”simpatice” ca să deturnezi gravitatea acțiunilor tale și a consecințelor lor. Știu că demnitatea este doar un cuvânt de dicționar pentru tine și că nu prea îți stă în fire să ții cont de ea, foarte probabil pentru că nu o ai, dar tocmai de aceea eu apelez la demnitatea apropiaților tăi, iar ei să te convingă să te retragi din viața publică și să accepți consecințele acțiunilor mandatului tău prezidențial, indiferent care vor fi ele.

Emil Boc, marionetă sau nu, fost profesor de drept constituțional sau nu, lipsa ta de personalitate nu poate fi educată. Nu știu cum îți poți descrie mandatul de fost premier, dar eu îl pot defini ca fiind catastrofal. Faci parte din plaga întinsă peste România și din păcate mult prea mulți sunt afectați de consecințele mandatului tău de premier. Faptul că ai revenit la conducerea administrativă a Clujului nu bucură pe nimeni, poate doar nucleu tău de partid care este reprezentat doar de sinecuriștii pe care i-ai plasat în locurile călduțe și bine plătite din primărie și regiile aflate în subordinea ta sau acele deconcentrate aflate în subordinea colegilor tăi de partid. Sunt convins că inutil îți cer demisia de onoare din administrația locală și din politicul local, pentru că onoarea ți-a fost ciuntită precum salariile din sectorul bugetar și pensiile pe vremea șederii tale la palatul Victoria. Cu onoarea care ți-a rămas va trebui să te descurci cu ocazia vizitelor pe care le vei face la DNA. Știu că ai vizitat sediile DNA din Cluj și București, tot în acest dosar, însă probabil acum o vei face mai des și îți vei ”scrie” memoriile mult mai consistent. 

– Elena Udrea, Dorin Cocoș, Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Petea și Dragoș Nicolaescu sunt o cantitate neglijabilă ei fiind doar executanți (de la locotenent până la soldat) ai acestei camarile” a declarat senatorul Vasile Ilea.

 

Biroul de Presă PSD Cluj                                                                           Cluj-Napoca

29.Sept.2017

Subscribe To Our Newsletter

Dosarul Microsoft ii explodeaza in fata lui Basescu si Boc !

Fostul ministru PDL al Comunicațiilor Gabriel Sandu aruncă în aer scena politică, cu un denunț...

Închide