SEMNALEZ UN ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA !

atentat
Horatiu George Paltan, alaturi de Mircea Daian, oragenizeaza un miting pentru autonomia Transilvaniei, dupa ce subsemnatul a blocat miscarile separatiste la mitingul cu subiect Colectiv.
 Iata ce vor  :

„Vrem autonomia economică a Transilvaniei, să ne administrăm singuri bugetele școlilor, spitalelor și infrastructurii. Această manifestare nu atinge în niciun fel integritatea statului România.

Akarjuk Erdély gazdasági autonómiáját annak érdekében, hogy mi dönthessünk az iskolák, a kórházak és az infrastruktúra költségvetéséről. Ez a megmozdulás semmilyen szinten nem kívánja megkérdőjelezni Románia területi integritását!

Wir wollen, dass die wirtschaftliche Unabhängigkeit von Siebenbürgen , zu unserem eigenen Haushaltspläne der Schulen, Krankenhäuser und Infrastruktur. Dieses Ereignis hat keine Auswirkung auf die Integrität des Staates Rumänien.

…citește și cugetă !

12002236_997501686978808_2699895200104986488_n

Hans Hedrich •
Munich School of Political Science
și mie-mi bântuie prin cap un termen gen „neo-transilvanism”, care să orbiteze în jurul ideii de bază că avem nevoie de o nouă paradigma și narațiune transilvană. Eu unul văd la orizont următoarele:
1. o nouă narațiune pentru Transilvania care depășeste narațiunea actuală, născută în cele 2 secole de naționalism: Transilvania = Europa în miniatura (TS fiind singura regiune europeană care oglindește atât de perfect diversitatea etno-lingvistică și religioasă a continentului în totalitatea lui (est+vest; nord+sud).
2. fiind o Europă in miniatură,TS este periferie dar și centru – are deci capacitatea de a se defini singură, în nume propriu, având totodată potențialul intrinsec de a crea și defini norme și modele de conviețuire și de a le pune în practică – în constant dialog și update cu actualele centre europene în vest și est.
3. unul dintre elementele specifice ale TS este, pe lângă plurietnicitate, multilingvism și pluriconfesionalism, MIGRATIA, la scară istorică dar și în perspectiva recentă, a locuitorilor săi, a grupurilor sale constitutive. Problemele ce apar în urma migrației pot fi abordate și rezolvate cu ușurință, dacă se aplică niște principii general valabile, bune practici aplicate în alte regiuni similare și o doză de inventivitate și creativitate. Astfel, problemele pot fi transformate în SOLUTII.
4. toate națiunile istorice și toate religiile istorice (incluzându-le și pe cele relativ recente, neoprotestante) sunt autohtone și constitutive, indiferent, care grup a venit când și în ce conditii în zonă, indiferent de faptele laudabile sau nu pe care le-a comis (sau nu) de-a lungul șederii sale în regiune.
5. grupurile constitutive ale TS cât și poporul transilvan în ansamblul lui au dreptul la autodeterminare INTERNA, în baza normelor și practicilor dreptului internațional public, asta însemnând că fiecare grup are dreptul înnăscut, neconferit de nimeni, de a decide în ce forma dorește să conviețuiască cu celelalte grupuri și în cadrul regiunii.
6. cine acționează în spirit transilvan, acela acționează în spirit european. Cine acționează/atentează împotriva Transilvaniei, acela acționează/atentează împotriva Europei.
7. (…) deschis pentru noi propuneri

REZUMAT: elementele de bază ale „neotransilvanismului”
1. Transilvania = Europa, cu toate consecințele logice ce decurg din această autodefinire
2. TS este periferie (vestică/estică) și totodată centru între est și vest, fiind aptă să se autodefinească în cel mai larg sens
3. TS, un tărâm al migrațiior și a migranților deveniți autohtoni
4. în TS toate grupurile istorice sunt autohtone și egale în drepturi și obligații
5. autohtonismul le confera Transilvaniei și locuitorilor săi dreptul natural, intrinsec și inalienabil la autodeterminare internă în cadrul regiunii și a statului în care trăiesc
6. pro-transilvanism = pro-europeism. anti-transilvanism = antieuropeism.
7. (deschis pentru updatarea și continuarea narațiunii)”

https://www.facebook.com/events/1071188509587632/permalink/1076118102428006/

 NU POT LUPTA SINGUR ! Multumesc prietenului meu dintr-o televiziune, o sa-i dezvalui candva numele daca doreste, pentru informatie !