Securitate sau minijupe? Hai totusi sa vorbim despre securitatea nationala

Dacian Ciolos, Minister for Agriculture and Fisheries of Romania, was received by Joe Borg, Member of the EC in charge of Fisheries and maritime affairs

Dacian Ciolos, Minister for Agriculture and Fisheries of Romania, was received by Joe Borg, Member of the EC in charge of Fisheries and maritime affairs

In timp de tot poporul, cu mic, cu mare, se ocupa, din nou, de tinutele doamnei Iohannis, criticand-o, din nou cu nesat si manie proletcultista impanata copios cu un asa zis puritanism crestin desantat, noi alegem sa ne ocupam de chestii cu mult mai putin importante cum ar fi securitatea nationala, deoarece, pe de o parte ne place la nebunie cum arata si cum se imbraca doamna Iohannis si, pe de alta parte, toata lumea stie ca nu urmam gloata. Asa ca, aceasta analiza s-ar putea incadra usor la categoria „nu distribuiti ca nu intereseaza pe nimeni”.

Evenimente interesante se deruleaza zilele astea pe plan international, evenimente la care, in sfarsit si slava-domnului, Romania nu mai sta pe tusa ci este un actor important.

Dar, hadeti sa derulam un pic „filmul evenimentelor” intr-o maniera cat de cat cronologica.
Intai Donald Tusk face un turneu balcanic pe care-l incepe in Romania si abia dupa aceea se plimba pe la greci si pe la turci. Scopul declarat al turneului este BREXIT-ul dar cine poate garanta ca nu a fost vorba si de altele? Mai ales ca, in declaratiile de presa cei doi nu au spus nimic in plus fata de ceea ce se negociaze deja cu britanicii, la vizita lui Cameron. Doua zile mai tarziu, Klaus se duce la Bruxelles ca sa discute BREXIT (din nou???). Evident concluziile raman aceleasi, adica cele dicutate cu Cameron. Nu vi se pare ca s-au intamplat cam prea multe intalniri succesive care s-au incheiat toate cu aceleasi concluzii care fusesera algeate inca de la prima intalnire? Noua da!.. si cum ii stim pe europeni destul de practici ne intrebam, pe buna dreptate – oare doar asta s-a discutat?
Dar sa lasam evenimentele de acum doua saptamani si mai bine, sunt deja istorie antica (sic!) si sa revenim intr-o epoca mai apropiata, adica saptamana aceasta
Klaus anunta ca l-a delegat pe Dacian sa mearga la Bruxelles in locul sau. Ce valtoare, din nou, ce val de burzuluiala mediatica, din nou, mai ca-ti venea sa crezi ca se prabuseste zidul chinezesc peste bietul om.
O zi mai tarziu omul anunta calm ca l-a trimis pe Dacian la UE pentru ca el are ceva treburi prin Israel, cum ar fi o vizita oficiala.
Ca sa ne pastram acuratetea expozeului, trebuie sa spunem ca nici Dacian n-a spus ca dupa summitul informal UE – Turcia o sa dea o tura pe la NATO, sa le zica la aia „hai, baieti, salut, nu v-am mai vazut de vreo 3 luni si nu ne-am mai auzit de vreo 3 ore”.
Desigur, asa am putea gandi daca ne-am lua exclusiv dupa declaratiile de presa, dar, ne place sa credem ca suntem mai inteligenti decat atat si am invatat sa ne uitam un pic dincolo de vorbe si de scandalurile de rutina de pe plaiurile mioritice. Nimic nu e intamplator si nici degeaba in politica internationala.
Dar sa revenim la vizita in Israel si sa remarcam inca o „coincidenta intamplatoare”. Vizita lui Iohannis este programata in perioada 7 – 9 Martie. Ghiciti cine a aterizat azi la Tel-Aviv? Insusi Joe Biden, Vicepresedintele SUA!!! Asa-i ca nu stiati? Pai sigur ca nu stiati, pentru ca opinia publica din Romania e mai preocupata de lungimea fustei doamnei Iohannis (a propos femeia are niste genunchi superbi, ar fi o blasfemie sa-i acopere) decat de politica mare si nimeni in Romania, cu exceptia noastra, nu s-a obosit sa remarce „coincidenta”. Israelienii sunt oameni seriosi. Ei nu fac greseli diplomatice elementare cum ar fi sa „incaleci” in agenda doua vizite ale oficialilor straini de cel mai inalt rang. E clar ca undeva, in cine stie ce vila pierduta intre maslini s-a „intamplat” o intalnire discreta intre evrei, SUA si trimisul UE, de aceasta data, in persoana lui Iohannis.
Dupa cum e la fel de clar ca Ciolos nu s-a dus la sediul NATO doar ca sa faca schimb de politeturi ieftine cu Secretarul General.
Puneti toate astea alaturi de miscarile de trupe si armament care se „vantura” mai nou prin toata Europa si la care nu se uita nimeni penrtu ca sunt prea ocupati sa injure emigrantii si o sa aveti un tablou destul de clar asupra situatiei de securitate din zona Marii Negre si Orientul Mijlociu.
Daca adaugati si iesirile din ce in ce mai nervoase si mai agresive ale oficialilor rusi combinate cu recrudescenta trolilor propagandisti care se se ivesc peste tot prin Europa ca ciupercile dupa ploaie, o sa aveti raspunsul la intrebarea: ce se intampla de fapt?
Din doua una, ori se fac pregatiri intense de razboi, ori se fac incercari disperate de a preveni unul. In fiecare dintre situatii, se pare ca Romania joaca si va urma sa joace si in continuare, un rol deloc de neglijat.

Subscribe To Our Newsletter

Escrocheriile și șantajul firmelor de recuperare

ÎNȘELĂCIUNE. Mii de clujeni sunt terorizați prin scrisori și telefoane primite de la ' recuperatorii...

Închide