Se amână alegerile ! Orban :’Decizia referitoare la alegeri aparține numai Guvernului și PNL’

Orban a declarat că alegerile locale, programate pentru data de 27 septembrie, ar putea fi amânată pentru a doua oară! Totul depinde de situația epidemiologică, a precizat premierul, sâmbătă, punctând că ”decizia referitoare la alegeri aparține numai Guvernului și PNL”.

”În măsura în care se constată că nu există riscuri suplimentare din punct de vedere epidemiologic, se pot derula alegerile. Decizia referitoare la alegeri aparține numai Guvernului și PNL. Data alegerilor este stabilită prin vot, aproape unanim, în urma unor consultări făcute cu toți liderii politici. Să nu uităm că am mai amânat o dată alegerile. E vorba și de legitimitate, și de democrație. Nu ne dorim să ajungem în situația în care să discutăm despre amânarea alegerilor, dar dacă va fi necesar suntem pregătiți pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populației.”, a precizat Ludovic Orban.

La mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă. Aceste cifre sunt incluse în documentul pus la dispozitie. „Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document.

Potrivit celor care au realizat prognoza, „criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”.

În cel mai negru scenariu, în luna septembrie, România va depăși un milion de cazuri și jumătate de milion, într-un scenariu optimist. Cifrele reprezintă o monitorizare zilnică a numărului de cazuri active și o prognoză a evoluției realizată după modele folosite la nivel internațional.  Cel mai important factor luat în calcul este cel care reprezintă distanțarea socială.

Trebuie menționat că toate aceste date se pot modifica oricând, în funcție de numărul zilnic de infectări cu Covid-19. Un lucru extrem de important: studiul a fost trimis și autorităților.

Documentul poate fi consultat aici

 

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Cine este Daniel Meze : exclus din PMP în 2014 pentru „blat” în sectiile de vot cu PSD si UNPR !

Cine este candidatul Daniel Meze, omul in care Basescu si Tomac si-au pus toata increderea...

Închide