Școala ancestrală a nemuririi

 

Schimbarea colectivă presupune schimbarea individuală. De ce nu știm să ne alegem conducătorii ? De ce suntem veniți aici, pe acest pământ ? Ce rol ar trebui să iți joci in propria viață ? Dar a celor din jurul tău ?

Ultima si cea mai dură luptă a vieții este lupta cu corpul tău, mintea ta. A înțelege asta, e una, a lupta este alta. Sunt mulți care sunt incă in ghearele religiei, ale sistemului, care iți ia zilnic bani pentru că trăiești. Te-ai obișnuit cu asta, așa cum te-ai obișnuit să mori. Ai schimbat asta in mentalul colectiv. Trăiesti ca să ai bani, să iți cumperi de mâncare, sa ai o amanta tanara ca sa uiti de ce ai acasa. Si minti, pe toti in jurul tau. Chiar si pe tine, in esenta ta cea mai pură.

Ai invatat conditionarea. Un soft agresiv ruleaza in fundalul tau. Iti place sa fi vazut langa un politician de succes, la televizor. Sa ai faima si  bani. Cand pleci, dincolo, iti dai seama cat esti de idiot.

Aceasta scoala nu te face nemuritor, deoarece esti deja. Inveti adevaruri esentiale, pe care nu le stiu ceilalti. Nu o sa iti spun ca vei fi mai fericit, dar vei realiza ca telecomanda vietii tale e numai la tine.

Ca ai liber arbitru. Ca intre alb si negru, exista un numar infinit de nuante. Ca nu exista doar bine, pentru ca fara a trai durerea, nu ai putea intelege bucuria.

Ca mintea vede cat poate din ce vad ochii. Depinde cat vrei sa vezi, cat de adanc vrei sa patrunzi in taine. Nu e un articol publicitar. Si nu oricine poate absolvi  aceasta scoala.

Nu va promit bogatie materiala la sfarsitul scolii. Nici macar propria regasire, ca esenta, ca si spirit pur. Veti auzi doar sunetul culorilor, dar cel mai important, este ca nu te va mai conditiona prin frica nimeni, niciodata. Iti voi spune ca nu e un fake, cel putin informational. Noi, cei din scoala, platim tribut inca formei umane, ca si tine.

Daca poti sa iesi din zona ta de confort, hai langa noi. Nu conteaza varsta, studiile sau alte conditionari sociale.

Vei intelege prezenta, puterea clipei traite in plenitudine. Si inca ceva. Nu ne sanctificam. Nu suntem calugari. Nici popi. Ci o simpla calauza, pe drumul ce duce spre casa.