Scandal uriaș în Germania. Poliția a cerut hotelurilor să anunțe când cazează români: „Sunt hoți”

 

În timpul pregătirilor pentru Festivalul Highfield, care are loc anual lângă Leipzig și care anul acesta s-a desfășurat weekend-ul trecut, poliția a transmis adrese către hotelierii din zonă și le-a cerut să anunțe dacă au oaspeți români. Acum, poliția din Leipzig este acuzată de rasism, relatează Digi24.ro.

În adresa respectivă, polițiștii și-au motivat solicitarea prin faptul că, în anii anteriori, cu ocazia festivalului, în zonă au acționat bande de hoți de buzunare din România. Potrivit MDR.de, în 2016, au fost arestați 20 de membri ai unei bande care a acționat în perioada festivalului de heavy metal.

După acest demers, mai multe organizații i-au acuzat pe oamenii legii de rasism.

Printr-un mesaj postat pe Twitter, poliția a explicat adresa spunând că este acoperită de un articol din Legea Poliției Saxone: „În termenii stabiliți de lege, poliția poate adopta măsurile necesare pentru a evita problemele de siguranță și ordine publică”.

Andreas Loepki, purtătorul de cuvânt al Poliției Leipzig, a spus că în baza schimburilor de date făcute la nivel național, s-a identificat un grup de infractori care urma să acționeze festival.

Iată ce spune Jule Nagel

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Ungureanu se leagă și de Spitalul de psihiatrie din Borșa. Răspuns dur de la managerul spitalului !

  Buna ziua, Având în vedere informațiile apărute în presă, respectiv fotografiile referitoare la Spitalul...

Închide