Sarbatorirea zilei de 1 decembrie la Cluj-Napoca si Floresti

Un detaşament constituit din 550 de militari, cu 50 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Administraţiei şi Internelor vor participa marți, 1 decembrie, începând cu ora 12.30, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, la parada organizată cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României. Din partea Ministerului Apărării Naționale, vor lua parte militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina”, astfel: Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca” și Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” (250 de militari). Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca (200 de militari). De asemenea, la sărbătoarea românilor din Cluj-Napoca vor participa reprezentanții Poliției Locale Cluj-Napoca și un detașament de voluntari ai organizației Crucea Roșie (100 de persoane). Antrenamentul pentru parada militară dedicată Zilei Naționale a României se va desfășura duminică, 29 noiembrie, în intervalul orar 11.00-14.00, în Piața Avram Iancu (detașamente și tehnică). – relateaza Monitorul de Cluj.

La Floresti, luni, 30 noiembrie ora 9 :30, sărbătoarea reîntregirii va fi marcată cum se cuvine de autorităţile publice locale ce gestionează teritoriul în care locuiesc aproape 40 de mii de suflete. Luminile decorative vor fi aprinse în pragul marii sărbători a ţării, culorile tricolorului au fost împrospătate cu drapele noi, luni, 30  noiembrie 2015, ora 9:30, la Monumentul Eroilor căzuţi pentru libertatea şi integritatea gliei strămoşeşti, va avea loc un Te Deum, după intonarea imnului naţional. La acest ceremonial, alături de preoţi, vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, primarul comunei,  Horia Şulea, care a şi organizat evenimentul, consilierii locali şi alţi oficiali din serviciile publice ale comunei. Vor fi depuse coroane de flori şi se va  păstra, ca si in alti ani,  un moment de reculegere în memoria celor pieriţi pe fronturile de luptă. Drapelele nationale s-au inmultit in Floresti, aproape fiecare poarta la masina un drapel tricolor. Dar si numarul de drapele folosite de autoritati s-a dublat. Respect.

1decembrie

„Am decis, alături de consilierii locali. Fără artificii de 1 decembrie. În schimb, vom avea de 1 decembrie, de la ora 16:00, la sala de sport din Cetatea Fetei, un amplu spectacol folcloric cu invitaţi de renume, precum şi Gala Sportului Floreştean. Vă aştept pe toţi cu drag! Iar în noaptea de An Nou, în pragul trecerii dintre ani, vom avea un foc de artificii deosebit, care să compenseze”, a scris Horia Sulea, pe pagina proprie de facebook.

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Coruptia ucide agricultura sau umbra lui Ghita la APIA

In administratia de stat, pe oriunde nu merge cate ceva dai de Ghita - Sebastian...

Închide