Sărăcie lucie în Rusia

Salariul minim în Rusia a fost mărit la începutul anului le la 139 euro la 1.163 de ruble (163 de euro). Măsura vizează aproximativ patru milioane de persoane care lucrează în serviciile publice, în micile companii sau pensionarii care au un loc de muncă pentru a-şi completa pensiile scăzute’, a subliniat preşedintele rus.

În medie, costul vieții în Rusia, în 2019, este cu 9% mai mare decât cel din România.

România  are un salariu minim de 446, 02 euro, aproape de  4 ori mai mare decat cel din Rusia.

Costurile vietii sunt mai scazute in Romania, ceea ce arata ca directia corecta pentru Romania este Europa, respectiv USA, si nu o politica filo-rusă.

Pe baza studiilor, Slobodeniuk a tras concluzia că,  „amploarea sărăciei subiective … a ajuns la jumătate din populație – 50,3%”. Se pare ca fiecare al doilea rus consideră că venitul său nu este suficient pentru a rezolva problemele cotidiene.

Unii experți explica: „Oamenii care pentru o lungă perioadă de timp trăiesc în sărăcie, nu se mai percep ca atare, are loc o înghețare a nevoilor lor la nivelul de supraviețuire. Pe de altă parte, reducerea posibilităților pentru persoanele care nu sunt clasificate în mod formal ca având venituri mici, le face sa se simta mai sărace”.

Una din particularitățile naționale în Rusia este ca exista săraci inclusiv in categoria salariatilor, situatie explicata prin faptul ca, spre deosebire de țările dezvoltate, in Federația Rusă salariul minim pe economie este sub nivelul oficial care asigura supraviețuirea fiziologică.

 

 Leave a Comment