Sancțiuni americane dure împotriva camarilei lui Dragnea ,după protestele reprimate brutal !

The Washington Examiner, de orientare conservatoare, apropiat de Donald Trump, a publicat un articol dur la adresa conducerii din România, semnat de Tom Rogan.

SUA ar trebui să sprijine presiunile Uniunii Europene şi să sprijine românii. Nu este vorba numai despre moralitate. Având acces la Marea Neagră, şi graniţe cu Ucraina, şi Moldova, poziţia geostrategică a României o face un important aliat al NATO. De asemenea acest lucru face ca România să fie în mod special vulnerabilă la reţelele cleptocratice folosite de Vladimir Putin pentru a extinde influenţa Rusiei. – afirmă Tom Rogan

La intalnirea cu Dancila, Hans Klemm a fost însoţit de Devin Nunes, unul dintre apărătorii cei mai hotărâţi ai lui Donald Trump în Congres. Nunes se numără printre greii politicii americane, iar întrevederea a avut loc la numai trei zile după carnagiul ordonat de puterea de la Bucureşti pe străzile României – lucru care sugerează o anumită precipitare neobişnuită la acest nivel.

Tom Rogan, cunoscut pentru luările sale dure de poziţie împotriva războiului asimetric al Rusiei, într-un stil neobişnuit pentru anglo saxoni, dă cu tunul chiar din titlu “E timpul ca România să fie curăţată cu sancţiuni – lucru care va lovi de asemenea influenţa lui Putin”.

Sfaturile lui Rogan, un britanic, sunt împletite cu implicaţii că puterea de la Bucureşti ar avea legături cu Kremlinul. La începutul mandatului Donald Trump, preşedintele american a dat un ordin executiv pentru a aplica ceea ce se cheamă Greater Magnitsky Act – o lege care ţintea iniţial membrii guvernului rus implicaţi în crime împotriva lui Serghei Magnitsky – omorât în bătaie în puşcărie de autorităţile ruse după ce descoperise fraude de 200 de milioane USD comise de guvern. Legea a fost, însă, lărgită pentru a ţinti către orice abuzator major al drepturilor omului din lume.

După măcelul comis de Guvernul Român împotriva cetăţenilor săi, vineri 10 august, SUA are, de fapt, chiar şi instrumentele legale de a impune acest lucru.

 

Dan Tarcea cere demisia Prefectului Capitalei și Ministrului de Interne

  Violentele din Bucuresti au fost orchestrate de către actuala guvernre condusa de Liviu Dragnea....

Închide