Sambătă și duminică, Cinema Mărăști, proiecții de film cu intrarea liberă: „Lista lui Schindler” şi „The boy in the stripped pyjamas”

un-youth-romaniaÎn perioada 26-27 februarie 2013, UN Youth Association Cluj organizează în parteneriat cu Cinema Mărăşti o serie de două proiecţii cinematografice cu scopul de a marca „Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului”.

Astfel, în cele două zile de weeekend cu începere de la ora 16:00, clujenii sunt invitaţi să vizioneze „Lista lui Schindler” şi „The boy in the stripped pyjamas”.

Filmul de sâmbătă „The boy in the stripped pyjamas” spune povestea tulburătoare a unui copil de 8 ani, care locuia în vecinătatea unui lagăr nazist. După ce reuşeşte să treacă peste barierele construite între casa sa şi lagărul de concentrare, Bruno (băieţelul din peliculă) îşi face un prieten în persoana unui copil deţinut, căruia îi va aduce de mâncare mai târziu şi alături de care se va juca dame prin gardul de sârmă ghimpată. Realizat în Marea Britanie, „Băiatul în pijama vărgată” a fost lansat în anul 2008.

Duminică, de la ora 16:00, spectatorii vor urmări filmul de Oscar „Lista lui Schindler”. Regizat de Steven Spielberg şi apărut în anul 1993, pelicula spune povestea lui Oskar Schindler, un membru al Partidului Nazist, care reuşeşte să salveze peste 1100 de evrei în timpul Holocaustului.

Având în vedere faptul că asociaţia clujeană promovează valorile Organizaţiei Naţiunilor Unite, acest eveniment cultural este dedicat zilei de 27 ianuarie, momentul în care cel mai mare lagăr nazist – Auschwitz a fost eliberat de către armata sovietică.

Participarea la proiecţii este liberă, iar publicul este invitat să sosească la ora 15:45, pentru a se asigura că vor fi locuri disponibile.

www.clujlife.com

Nu pierdeți asta !

Subscribe To Our Newsletter

Exploziv ! Presedintele Curtii de Apel Cluj si mailurile catre curtile de apel « vecine si prietene »

Aflam cu stupoare de pe site-ul  Lumea Justitiei, ca Presedintele Curtii de Apel Cluj a...

Închide