Să terminăm cu o stare de urgență, care a devenit un pericol pentru economia românească

Opinia mea este sa ne apucam dracului de lucru !

Ciolacu, Ponta, Tariceanu, Kelemen, Pambuccian conditioneaza votul pentru starea de urgentă :

„Suntem deosebit de preocupaţi de modul in care Guvernul acţionează în plan medical-sanitar pentru prevenirea răspândirii epidemiei şi suntem îngrijoraţi de lipsa informaţiilor precise cu privire la măsurile pe care le întreprindeţi şi la planul de acţiune al Guvernului pe termen scurt şi mediu.

Numeroase semnale de îngrijorare sosesc şi din partea mediului economic care aşteaptă măsuri riguroase şi rapide de atenuare a efectelor crizei şi doreşte în acelaşi timp să se implice efectiv în acordarea de sprijin pentru depăşirea dificultăţilor actuale. Există riscul major ca prăbuşirea economică la care asistăm să se transforme într-un dezastru social major şi de aceea suntem dispuşi să colaborăm cu Guvernul pentru a adopta cele mai eficiente măsuri capabile să asigure cât mai grabnic repornirea economiei”, scriu cei 5 lideri.

Aceștia mai susțin că pe perioada stării de urgență au fost „derapaje” de la bunele practici democratice și vor să știe care sunt planurie guvernului pentru „reîntoarcerea la muncă”.

„Dorim, Domnule Prim-ministru, să discutăm de asemenea despre planurile pe care le aveţi pentru perioada următoare privitoare la reîntoarcerea la muncă în vederea reluării cât mai grabnice a activităţilor economice precum şi a funcţionării instituţiilor administraţiei centrale şi locale.

Ne preocupă lipsa de transparenţă decizională şi evitarea abordarii unor probleme de care dă dovadă Guvernul, precum şi efectele pe care instituirea stării de urgenţă le creează prin îngrădirea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. Scopul stării de urgenţă este sporirea eficienţei actului administrativ, nu ştirbirea calităţii democraţiei. Criza va trece, dar încălcările Constituţiei şi derapajele de la bunele practici democratice vor rămâne în memoria publică”, se mai arată în documentul trimis premierului.

Subscribe To Our Newsletter

STIMABILE D-LE BOC,

Călin Vodă îi scrie primarului Clujului pe facebook : Cum se poate sa ajunga relaxati...

Închide