Sa inceteze monopolul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate !

Nu am invatat nimic dupa #Colectiv. Aceeasi CNAS face legea in spitalele romanesti. Eu m-am saturat.

George Mioc, un roman  din Texas, USA, pune punctul pe i :

Nu v-aţi săturat să auziţi nişte inşi plătiţi cu peste 3.000 de euro pe lună plângându-se toată ziua: „Noi nu putem face nimic în faţa PSD!”? Este o minciună când parlamentarii din opoziţie susţin că nu au ce face. Eu sunt un antreprenor din Texas, am o fabrică de condus, dar văd zilnic nenumărate oportunităţi pe care aşa-zisa tabără anti-PSD le ratează – cu sau fără intenţie.
Cel mai grav este că actuala opoziţie nu oferă o alternativă economică la pomenile lui Dragnea. Să critici PSD-ul e relativ uşor, iar guerilla de pe Faceboook o face infinit mai bine decât politrucii din Parlament. Să construieşti însă o alternativă, să spui oamenilor „asta vă oferim, asta vom face dacă ajungem la guvernare” e ceva mai riscant. Pentru că oamenii s-au săturat să vadă un PNL care, din 2007 până azi, nu ştie decât să promită salarii mai mari la bugetari. Unde este proiectul dreptei? Iar când spun „dreapta” nu mă agăţ de un concept ideologic, ci mă gândesc la soluţii care să ajute mediul de afaceri, să ofere românilor o viaţă mai bună şi locuri de muncă bine plătite în mediul privat, nu doar la stat.
Sănătate. Primul pas pe care dreapta ar trebui să-l facă ar fi să atace frontal sistemul de stat din sănătate, care este de fapt un spaţiu de exterminare în masă. Monopolul CNAS trebuie spart, astfel încât cetăţenii să-şi poată alege singuri casa de sănătate la care cotizează, în funcţie de serviciile care le oferă. Aşa-i că aţi uitat că acum câteva săptămâni a fost arestat şeful CNAS, pus acolo de PSD şi care în câteva luni dăduse o gaură de milioane de euro? De aceea există CNAS: ca să-l stoarcă fie pesediştii, fie „liberalii”…Dreapta ar trebui să se bată la baionetă cu propaganda stângii (șarpele minciunii) azi săracii mor cu zile în spitalele de stat pentru că minte susţinând că oamenii săraci vor muri cu zile la uşa spitalelor private, unde nu intri decât dacă ai bani. Dimpotrivă, n-au bani să-şi cumpere singuri medicamentele esenţiuale care lipsesc. Doi ani de la Colectiv, când eşecul sistemului „Arafat” era evident, era un moment bun să lansăm această discuţie, nu să lăcrimăm steril.
Codul Muncii. Atacaţi Codul Muncii, scris la comanda sindicatelor, şi flexiblizaţi condiţiile de angajare şi concediere. Introduceţi sistemul „employment at will”: vii când vrei, pleci când vrei sau când vrea angajatorul. Toţi ştim că, de fapt, actualul Cod al Muncii este o povară pentru angajatori şi generează muncă la negru, deci şi angajaţii pierd de pe urma sa.
Mafia sinidicalistă. Atacaţi mafia sindicalistă, mai rea decât Jimmy Hoffa: tăiaţi privilegiile de care se bucură „marile confederaţii sindicale”, obligaţi-i să îşi facă public numărul de membri şi nu mai permiteţi să-şi colecteze taxele prin aparatul de stat.
Legea funcționarului public. Abrogaţi legea funcţionarului public, care a făcut ca administraţia de stat să fie populată de leneşii partidelor, care-şi bat joc de cetăţeni. Abrogarea nu ar duce defel la politizare – ce să mai politizezi? – ci ar permite concedierea rapidă a obraznicilor care stau degeaba prin birouri.
Codul Fiscal. Puneţi-vă la muncă specialiştii şi rescrieţi cap-coadă Codul Fiscal, astfel încât acesta să fie foarte simplu, iar fiscalitatea să fie redusă în mod real, nu aşa cum face acum PSD-ul, care dă cu o mână şi ia cu două. Opinia mea, de antreprenor cu experienţă texană, este că TVA-ul – o invenţie a birocraţilor de la Bruxelles – trebuie desfiinţat.
Pensiile speciale. Abrogaţi toate pensiile speciale.
Desigur, astfel de propuneri par „radicale” şi „revoluţionare” atunci când toată opoziţia de dreapta este formată din inşi care toată viaţa lor au trăit din salariul de la stat sau din contracte cu acesta. Spuneţi-mi un lider de dreapta care a condus o companie privată care a prosperat fără contracte cu statul! Şi cred că aşa aveţi şi explicaţia de ce opoziţia nu vrea şi nu poate să ofere o alternativă la pomenile PSD.
În loc de concluzie, vă reamintesc că această opoziţie patetică n-a avut curaj nici măcar să se atingă de pensiile speciale. Laşitate şi incompetenţă.

Subscribe To Our Newsletter

Goodbye to gravity II #Colectiv

Am aflat ulterior, din scrisorile medicale, că am fost contaminată cu Pseudomonas multirezistent în toate...

Închide