Rusine, doamna Steluta Gustica Cataniciu !

Gazeta de Cluj a prezentat si in trecut modul in care avocatul Steluta Cataniciu a ajuns in functii cheie din cadrul administratiei locale pe baza relatiilor de prietenie sau de familie cu diverse personalitati politice. In PNL Cluj, un “caz matrimonial”a fost inregistrat intre Steluta Cataniciu si sotul acesteia, Marius Cataniciu. Steluta Cataniciu a fost in trecut presedinta Organizatiei de Femei a PD-L Cluj, detinea functia de vicepresedinte PNL Cluj si functia de consilier local din partea penelistilor. De asemenea, Steluta a fost aleasa consilier judetean pentru Alianta Dreptate si Adevar, iar dupa ce Alianta a castigat alegerile locale, Marius Cataniciu a ocupat postul de director al Regiei Autonome a Domeniului Public. La nu mult timp dupa aceea, atat Steluta-Gustica, cat si Marius Cataniciu au parasit Partidul Democrat pentru a deveni mai “galbeni”.

Odata ajunsa in functia de consilier local, Steluta Cataniciu, se pare, a uitat de faptul ca exista  motive serioase de incompatibilitate cu functia de avocat, atunci cand firmele carora le ofera consultanta juridica deruleaza contracte cu administratia locala. Impotriva Stelutei Cataniciu, colega sa din Consiliul Local, Nicoleta Niculescu a inaintat cate o sesizare cu privire la cauzele incompatibilitatii, atat Agentiei nationale de Integritate (ANI), cat si secretarei Primariei Cluj-Napoca, juristului Aurora Tarmure

Daca cineva ar avea curiozitatea de a se uita pe lista cu declaratiile de avere ale consilierilor locali clujeni, ar avea o mare surpriza cand ar da peste diferenta substantiala dintre averea Stelutei Cataniciu din anul 2010 si 2011. Mai bine zis, intr-un singur an, consilierul local a reusit sa „stranga” nu mai putin de 12 apartamente in comuna Floresti, atat prin vanzare cumparare sau donatii, cat si prin intermediul „partajului” de sot. 
Astfel, daca in anul 2010 averea Stelutei Cataniciu se rezuma la doua terenuri in Floresti, doua imobile si un automobil Mercedes, anul 2011 i-a adus consilierului local, pe langa bunurile mentionate, nu mai putin de 12 apartamente in comuna Floresti. Conform declaratiei de avere,  toate cele 12 apartamente mai sus mentionate ar fi intrat in patrimoniul consilierului local ca urmare a partajului de sotul Marius Cataniciu. Chiar daca este legal, interesant sub acest aspect este faptul ca cei doi soti Cataniciu au obtinut un partaj fiind inca sot si sotie, un lucru mai rar intalnit in practica.
Gazeta de Cluj a relatat in trecut despre afacerile la limita legii ale lui Marius Cataniciu, un asemenea caz fiind afacerea patinoarului din cartierul Gheorgheni. De maine ne ocupam de aceasta afacere de familie.

 

Ruşine doamna Cătăniciu,

Îl atacaţi şi catalogaţi în toate formele pe Copreşedintele Daniel Constantin, un tânăr politician onest şi educat care, la vârsta când dvs. v-aţi terminat studiile târzii, era Ministru al Agriculturii şi Vicepremierul României şi care, înainte de a se confirma politic, s-a validat profesional atât în ţară, cât şi în străinătate.

Dar, aşa cum vă sunt caracterul şi comportamentul, vă denigraţi colegii din ALDE, cum aţi făcut de altfel cu foştii colegi din PDL, când i-aţi trădat şi aţi plecat la  PNL şi, de asemenea, cu cei din PNL, i-aţi trădat şi pe aceştia şi aţi plecat la PLR. V-aţi pozat cu Băsescu şi Johannis lăudându-vă cu relaţia bună ce o aveţi cu ei, iar apoi urlaţi la televiziuni că cei doi trebuie să ajungă în puşcărie”

 

”Vă ţineţi cu dinţii de un post care nu vi se cuvine”

”Sunteţi ultimul om din România care puteţi face morală cuiva când tocmai dvs. sunteţi cea care încălcaţi flagrant şi josnic legea. Sunteţi condamnată pentru conflict de interese pe trei instanţe, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi publicată în lista ANI de nenumărate ori şi, deşi Agenţia Naţională de Integritate a făcut demersuri şi adrese spre Camera Deputaţilor, dvs. nu respectaţi legea şi instituţiile statului şi vă ţineţi cu dinţii de un post care nu vi se cuvine.

Ei bine, „stimată” doamnă Cătăniciu, grupul membrilor ALDE Cluj proveniţi din fostul Partid Conservator, reconstituit până în acest moment din peste 500 de membri, se dezic de dvs. şi vă cer public demisia din toate funcţiile politice deţinute în fals, iar, în zilele următoare, vom depune un memoriu spre Preşedintele Camerei Deputaţilor pentru excluderea dvs. din Parlamentul României pentru vacantarea postului. Iar asta, dacă nu pentru altceva, ei bine pentru că nu faceţi decât să dezbinaţi şi să denigraţi. Pentru că, din 2012 şi până astăzi, nu aţi organizat nici un eveniment politic relevant şi nu aţi făcut nici un demers pentru judeţul Cluj din poziţia de Deputat şi co-preşedinte de partid. Stimată doamnă Cătăniciu, dacă vă place atât de mult la televizor, trebuia să vă faceţi actor şi nu politician, dar noi, grupul de la Cluj, aveam mult mai multe aşteptări de la dvs. Pentru că, la alegerile locale din 2016, din laşitate şi politicianism, nu v-aţi asumat candidatura la Municipiul Cluj-Napoca şi nu v-aţi implicat alături de colegii din judeţ, nici financiar şi nici participativ fizic, spunând tuturor că alegerile locale nu sunt importante. Pentru că singurul dvs. interes de fapt este numai cel personal şi de familie, după cum i-aţi angajat în diferite funcţii bine plătite, iar nu cel de echipă al organizaţiei de partid.

Stimate domnule Tăriceanu, ne-am implicat, am muncit şi am investit alături de dvs. şi ne aşteptam cu toţii să fiţi preşedintele tuturor şi nu doar al celor apropiaţi dvs. şi, de aceea, vă spunem răspicat că grupul ALDE Cluj, de peste 500 de membri, profund nemulţumit, simţindu-se trădat şi înşelat de atitudinea dvs., se dezice de dvs. ca preşedinte şi, asemeni multora alţi membri şi organizaţii de partid din ţară, vă vom elimina sau exclude atât pe dvs., cât şi pe doamna Cătăniciu din toate paginile private şi de grup şi declarăm ferm că Daniel Constantin a fost, este şi va fi întotdeauna preşedintele nostru” semnează Grupul de la Cluj al membrilor ALDE, nemulţumit de actuala conducere, in 2017.

Subscribe To Our Newsletter