19/01/2021

RUSIA ÎNTRE PUTIN – RASPUTIN ŞI N.A.T.O.

astrologie_2013Propun o abordare diferită, dintr-un alt unghi a conflictului dintre N.A.T.O. şi Rusia,o privire din punct de vedere ezoteric a ceea ce simbolizează cele două entităţi politico-militare, care scapă multora sau pur şi simplu le ignoră în iureşul evenimentelor .

Ceea ce m-a uimit, surprins şi chiar fascinat a fost rapiditatea cu care la câteva zile de la invadarea Crimeei de către trupele armatei ruse a şi fost organizat un referendum pentru aderarea acestei regiuni la Federaţia Rusă.  Acest fapt părea planificat în prealabil, poate chiar în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi sau poate a fost ceva de natură astrologică ( intrarea planetei Marte în semnul zodiei Balanţei, semnul natal al preşedintelui Vladimir Putin). De menţionat faptul că Rusia se situează sub semnul mistic a lui Neptun.Aşa se explică mulţimea de bioenergeticieni şi afinitatea pentu ştiinţele oculte ale ruşilor, Vladimir Putin fiind născut sub vibraţia cifrei 7,care este cifra lui Neptun.Este un fapt binecunoscut că Marte este planeta războiului, a curajului şi a agresivităţii.Personal înclin spre cea de-a doua variantă, deşi Jocurile Olimpice de Iarnă au putut fi o bună diversiune şi o modalitate de distragere a atenţiei la nivel mondial.

Să luăm în considerare  ceea ce simbolizează drapelele celor două organizaţii, N.A.T.O, ( înfiinţată in 1949 cu scopul de a proteja statele din vestul Europei de pericolul comunist reprezentat în principal de U.R.S.S.-ul lui Stalin) are ca emblemă roza indicînd faptul că această organizaţie  este direcţionată spre pacea  mondială, albastrul închis reprezintă Oceanul Atlantic, iar cercul alb înseamnă unitatea.Pe de altă parte, emblema Federaţiei Ruse are ca simbol vulturul bicefal, creând senzaţia că un cap se uită  ameninţător spre Europa, iar celălalt spre întinderile Asiei.O dovadă a politicii externe a Rusiei este chiar testamentul ţarului Petru cel Mare, care poate fi considerat fondatorul statului modern rus care ]ncepe astfel  ‚ Eu le las instrucţiunile următoare pe care le recomănduiesc la a lor luare aminte  ca să le păzească cu statornicie.
A ţine naţia rusească necurmat în stare de război, spre a avea pe soldaţii ei pururea deprinşi la război … Războiul să ajute păcii,  în interesul intinderii Rusiei si a inaintării ei în inflorire.
A se amesteca în toate pricinile şi dezbaterile din Europa, mai vârtos în acele tări care fiind mai in apropriere, interesează mai cu seamă’.

Relaţia Rusiei cu  ţările  membre N.A.T.O. este una mai veche şi chiar complexă, putând merge în trecut până la războiul de 7 ani( 1756-1763), considerat de Churchill  ca fiind de fapt primul război mondial,având ca protagoniste principalele puteri ale vremii.În secolul al XIX-lea, în timpul războaielor napoloniene, Rusia a fost aliată când cu Franţa imperială, când cu statele Coaliţiei ( Anglia, Prusia Austria) , în funcţie de cum cerea interesul politic de moment.Între anii 1853-1856 a avut loc războiul Crimeei, între Franţa şi Marea Britanie, ca aliaţi şi Rusia, cea din urmă fiind învinsă. Motivul real al acestui conflict a fost expansiunea imperiului ţarist spre sud-estul Europei, ameninţând chiar imperiul Otoman.În istoria Rusiei urmează o perioadă extrem de importantă şi interesantă- ascensiunea  şi uciderea  lui Rasputin de către francmasoni, la începutul primei conflagraţii mondiale.Rudolf Steiner, marele iniţiat spunea despre Rasputin- , spiritul popular rus poate lucra acum doar prin el şi prin nimeni altcineva,.

Cea mai strânsă relaţie de alianţă între Statele Unite ale Americii,Marea Britanie si Uniunea Sovietică a fost în timpul celui de al 2-lea război mondial când au luptat împotriva Germaniei naziste.Încă din 1942 exista un sentiment de suspiciune a lui Stalin faţă de aliaţi, cu tot cu vizita lui ministrului de externe rus-Molotov la Washington.Odată cu ocuparea Berlinului de către Armata Roşie se încheie şi cel de-al II-lea război mondial, iar conferinţele de la Yalta,care se află tot în Crimeea  şi Postdam trasează graniţele unei  noi Europe.

Putin, ca şi predecesorii săi, Lenin şi Stalin poate părea omul providenţial înt-un moment cheie a istoriei Rusiei, chiar dacă predecesorii săi într-un final au dezamăgit aşteptările.

Aş fi curios să aflu care este poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe  Ruse faţă de invadarea Crimeei de către Rusia.

Personal nu cred că trupele ruseşti se vor retrage din Crimeea vreodată, iar reacţia comunităţii internaţionale se va limita  doar la sancţiuni economice .

Ioan Toma Alexandru

 

Subscribe To Our Newsletter

Petre Roman, asasin economic?

  Deunăzi iar l-am „pleznit” pe Petre Roman. (Vezi, pe site-ul ioncoja.ro textul intitulat O fi adevărat? Eu cred...

Închide