Roșu Cristian, UNOPA : Încă de la înființarea din 2000, UNOPA și-a asumat misiunea de a lupta pentru asigurarea tratamentului ARV continuu și gratuit pentru toate persoanele seropozitive din România

Multumesc celor care au crezut in mine, mi-au acordat girul de a-i reprezenta din functia de Presedinte UNOPA, dar si celor care s-au indoit, toate aceste lucruri ma fac sa caut sa ma perfectionez mai mult, sa cred in oameni si sa-mi dea curajul de a merge mai departe in a le apara cu fermitate drepturile si interesele. Tututor va multumesc.” -declara in 18 aprilie Rosu Cristian, reales in mod firesc, presedinte UNOPA. 

Prin munca sa, exista o legislatie specifica persoanelor seropozitive, iar prin mijloacele electronice de comunicare, UNOPA poate cunoaste situatia pacientilor seropozitivi din fiecare judet, in termen de ore sau zile. Asta, a determinat si in acest an, o interventie prompta in asigurarea tratamentului ARV, a lui Cristi Rosu, prin discutia directa cu coordonatorul de program pe national, dar si cu Ministrul Sanatatii.

„Prin documentarea detaliată a lipsei de medicamente ARV, prin comunicare directă cu Ministerul Sănătății, publicare în presă a acestor cazuri, elaborarea de studii privind Programul de Tratament HIV, prin campanii de advocacy, UNOPA a reprezentat vocea a mii de persoane care trăiesc cu HIV/SIDA în România pentru rezolvarea sincopelor în asigurarea terapiei ARV. Și tu poți acționa! Anunță-ne despre situația din județul tău! Sunt probleme cu tratamentul ARV în spitalul în care te tratezi? A trecut mai mult de un an de cand nu ti-au fost efectuate analizele specifice (CD4 și viremie)? Cunoscând aceste probleme le putem documenta mai departe și începe dialogul cu Ministerul Sănătății astfel încât situația cu care tu și alte persoane vă confruntați să fie rezolvată cât mai rapid!”

Incurajarea socializarii, descurajarea discriminarii sunt alte atribute care au dus UNOPA prin presedintele sau, Cristi Rosu, ca un factor de comunicare si catalizare a relatiei medic-pacient, dar si pe orizontala, prin sprijinul moral pe care il acorda pe platformele specifice de socializare. In fiecare an, UNOPA organizeaza sesiuni de comunicari, in diverse orase ale tarii, in care intalnesti impreuna medici, psihologi, pacienti care isi impartasesc experientele si ultimele cerecetari stiintifice in eradicarea virusului HIV.

Încă de la înființarea din 2000, UNOPA și-a asumat misiunea de a luptat pentru asigurarea tratamentului ARV continuu și gratuit pentru toate persoanele seropozitive din România.

Prin documentarea detaliată a lipsei de medicamente ARV, prin comunicare directă cu Ministerul Sănătății, publicare în presă a acestor cazuri, elaborarea de studii privind Programul de Tratament HIV, prin campanii de advocacy, UNOPA a reprezentat vocea a mii de persoane care trăiesc cu HIV/SIDA în România pentru rezolvarea sincopelor în asigurarea terapiei ARV.

Și tu poți acționa! Anunță-ne despre situația din județul tău!
Sunt probleme cu tratamentul ARV în spitalul în care te tratezi? A trecut mai mult de un an de cand nu ti-au fost efectuate analizele specifice (CD4 și viremie)?

Cunoscând aceste probleme le putem documenta mai departe și începe dialogul cu Ministerul Sănătății astfel încât situația cu care tu și alte persoane vă confruntați să fie rezolvată cât mai rapid!

Completează formularul  mai jos sau în altă pagină.

Raportul privind situatia drepturilor omului in Romania redactat de Departamentul se Stat al SUA reaminteste autoritatilor nationale (romanesti) ca sunt obligate la protectia efectiva a confidentialitatii statutului HIV-pozitiv si la asigurarea ingrijirilor medicale in special stomatologice. Chiar in contextul unui cadru legal care confera protectie juridica persoanele infectate raman victime ale autoritatilor nationale, statul prin rezprezentantii sai avand obligatia de respectare, protejare si remedii in caz de violari ale dreptului la confidentialitateLeave a Comment