Romii din Floresti la sediul PSD. Au plecat fara invitatii, injurand

Fotografie0020[1]Organizația PSD Florești, cu contribuția majoră a domnului Florin Buzan Abrudan, organizează cu ocazia „Mărțișorului”, în data de 2 martie, 2014, ora 19, la Căminul Cultural din Florești o seară culturală, dedicată tuturor doamnelor și domnișoarelor din Florești.

Evenimentul constă în vizionarea piesei de teatru „Ea, tu și eu”, cu actori din Cluj și o expoziție de pictură. Seara se va încheia cu o tombolă cu premii constând în servicii de înfrumusețare.

Premiul cel mare este o cină romantică în doi, la IL Milanese. Intrarea se va face pe bază de invitație.

Pentru a intra în posesia unei invitații, doamnele si domnișoarele care doresc sa participe, sunt rugate să contacteze numărul de telefon al organizației 0744773356 (0744-PSDFLO) sau le pot ridica direct de la sediul PSD Floresti din str. Eroilor nr. 15, in ziua de marti, 25.02.2014, orele 17.00-19.00.

Atentie: numar limitat de locuri!

Vă așteptăm cu drag.

La ora 16:45 in fata sediului PSD era plin de oameni care apartineau comunitatii rome. M-am oprit si eu, sa vad ce fac acolo. Femeile erau extrem de revoltate, spunand ca nu vor vota PSD. Au mai spus ca din cauza ca nu au cont pe facebook, nu pot obtine invitatii. Altele au facut semne obscene spre sediul PSD. Vazand ca oamenii sunt furiosi, am inregistrat ce am inregistrat,  nu pot reproduce din cauza regululilor CNA. Ca sa scap, am promis ca revin mai tarziu pe la ei, in dreapta sensului giratoriu.

Valul de nemultumire era urias. Oamenii afirmau injurand cumplit ca psd-ul isi bate joc de ei. In loc de martisoare, au primit promisiuni. In loc de invitatii, ei au inteles ca trebuie sa-si faca un cont pe facebook. Abia dupa aceea sa le primeasca. Unii blestemau internetul pe care nu si-l permiteau.I-am intrebat cine i-a trimis. Unii spuneau ca de la magazinul alimentar. Altii, de la nu stiu ce magazin.

Oamenii mai voiau sa se asfalteze cam 30 m de strada, intre doua case si ajutoare sociale. Era deja pe inserate si am plecat. Au spus ca li s-a spus de la sediul PSD sa vina si maine.

La sediul PSD, era Florin Buzan si sotia, viceprimarul Pop Ticu, consilierii Voda si Julien. Acestia mi-au inmanat un comunicat de presa. Totodata, viceprimarul mi-a facut o schita unde ar fi unul din magazinele posibile.  Sincer, nu am avut chef sa intru iar in dreapta semnului giratoriu si nici nu am priceput exact schita. Desi poate pentru un florestean era foarte clara.

Am mai schimbat cateva idei, remarcand rigiditatea lui Florin Buzan, deschiderea spre dialog a consilierilor locali si mai ales a viceprimarului. Am remarcat inteligenta fina a d-nei Oana Abrudan. S-a simtit clar experienta politica a doamnei.

Spre final, s-a destins si Florin Buzan, intelegand ca treceam chiar din intamplare pe acolo, oferind posibilitatea unui comunicat de presa cu punctul de vedere PSD.

Comunicat de presFotografie0018[1]a

Organizatia PSD Floresti multumeste tuturor florestenilor pentru interesul manifestat fata de evenimentul organizat cu ocazia Martisorului, manifestare care va avea loc pe data de 2 Martie la Caminul Cultural Floresti.

Timpul record de distribuire a invitatiilor (mai putin de 24 ore, pe baza solicitarilor primite), dovedeste inca o data in plus ca la Floresti este cu adevarat apreciata cultura, in toate formele ei.

Avand in vedere acest succes, cu siguranta vom mai organiza astfel de evenimente in perioada urmatoare.

Florin Buzan Abrudan

Presedinte PSD Floresti

N.R.  Noroc ca romii nu sunt negrii din USA. Acolo, faptul ca s-au prezentat cu un sfert de ora inaintea orei de incepere a distribuirii invitatiilor, si nu ar fi primit nici macar una, ar fi constituit un subiect de discriminare. Romii au injurat bine, si au plecat. Sunt convins ca nimeni din organizatia PSD nu s-a gandit la asa ceva. Pur si simplu, s-au terminat invitatiile.

Setea de cultura impune dezvoltare. Nu stiu ce si cum a inteles populatia roma. Dar ce este pacat, ca spre deosebire de alte evenimente, locurile sunt atat de limitate.

 

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter