România, sub dictatura pulanului și a gazelor lacrimogene

 

Jandarmii care au intervenit cu o forță disproporționată vineri seară în timpul protestului diasporei și care au lovit protestatari în cap și au pulverizat sprayuri lacrimogene în fața oamenilor nu au respectat Ghidul de Intervenție Profesională, scrie Pro TV, citând regulamentul MAI.

Este interzisă lovirea capului sau gâtului, care fac parte din aşa numita „zonă de acţiune roşie”.

”Zona roşie – dispusă la nivelul capului – este o zonă interzisă deoarece acţiunea în forţă asupra acesteia poate produce decesul adversarului. Evitând acţiunea asupra acestei zone se previn: riscurile traumatice mortale; contactul cu sângele adversarului (risc de îmbolnăvire hepatita C sau SIDA); producerea de echimoze, contuzii, hematoame, plăgi. În situaţii limită se poate acţiona şi asupra zonei roşii, luându-se în calcul urmările ce se pot produce în urma acestei acţiuni”, se arată la pagina 21 a ghidului.

Se precizează că „bastonul de cauciuc poate fi întrebuinţat atunci când celelalte mijloace şi procedee de imobilizare nu au dat rezultate”.
Ghidul indică clar, la pagina 75, cu majuscule: „ATENŢIE! CÂND EFECTUL SCONTAT SE PRODUCE PRIN FOLOSIREA BASTONULUI SE ÎNCETEAZĂ IMEDIAT APLICAREA LOVITURILOR! REGULĂ: ÎN CAZUL PRODUCERII UNOR VĂTĂMĂRI CORPORALE ADVERSARULUI I SE ACORDĂ IMEDIAT PRIMUL-AJUTOR ŞI SE RAPORTEAZĂ IERARHIC, DE URGENŢĂ, EVENIMENTUL!”

Or, tânărul care a început să fie lovit în timp ce avea mâinile ridicate a continuat să fie bătut și după ce s-a ghemuit la pământ.

Acelaşi document specifică, legat de spray-urile cu gaze lacrimogene, că nu se pulverizează în faţă. Ghidul precizează, la pagina 62, cu majuscule faptul că „NU SE PULVERIZEAZĂ SUBSTANŢA DIRECT ÎN FAŢĂ ADVERSARULUI”.

Cu toate acestea, imaginile din Piaţa Victoriei arată că jandarmii au făcut exact acest lucru.

Ghidul destinat jandarmilor specifică faptul că „distanţa eficientă de folosire este de maximum 3 metri, dar nu mai puţin de 1,5-2 metri”.

Ce declară un alt clujean care a fost in Bucuresti :

„Acolo am stat 2-3 ore în gaze lacrimogene. Spray-e de piper. Toată lumea plângea acolo. Şi ce s-a întâmplat şi ce-i mai grav: nu numai noi, cei care protestam acolo, în Piaţa Victoriei, am avut parte de tratamentul gazelor lacrimogene, ci chiar însăşi jandarmii de acolo. Jandarmii au venit la protest, cei din cordon, fără măşti de gaze. Deci orice gaz lacrimogen era dat către mulţime, ei gustau din acelaşi tratament. Şi atunci pui jandarmi cu bâte, îi gazezi, pui protestatari, îi gazezi. Normal că s-a dorit o confruntare între jandarmi şi cei care protestau paşnic acolo. Şi cei răspunzători pentru asta trebuie să intre la puşcărie“.

Citeste mai mult: adev.ro/pdcyb7

Bestiile care au lovit poporul nevinovat să meargă la pușcărie !

 

Ce IQ au ăștia ? Jandarm gazează jandarm ! Sau Dog eat Dog !

  Comedia 2018, in regia lui Carmen Dan si asociatii, a intrecut comedia Dog Eat...

Închide