„Romania Curata” si mitingurile urmatoare de la Cluj sub bagheta domnului Soros ?

 

p_155642_440x300-00-65

Vocea Clujului recomanda factorilor de specialitate sa urmareasca zilnic pretul de tranzactiozare al lemnului pe bursele europene si de dincolo de ocean.

„Foarte multe ONG-uri şi asociaţii din România care au primit de-a lungul anilor fonduri din partea fundaţiilor înfiinţate de George Soros se regăsesc într-adevăr printre tabăra protestatarilor. E uşor să te laşi înşelat de aceste imagini dacă nu ştii cum sunt finanţate aceste organizaţii, şi care sunt criteriile şi mecanismele deciziei. De aceea e bine să aducem câteva clarificări. În linii mari fundaţiile lui George Soros, înfiinţate cu deosebire în Europa de est şi în fostul spaţiu sovietic după căderea comunismului, şi-au propus să cultive ideile progresismului liberal, un curent de gândire politică cât se poate de american. Programele finanţate de Soros s-au confundat perfect cu acţiunea însăşi de decomunizare şi democratizare a societăţii româneşti. Aşa se explică de ce în board-urile fundaţiei Soros din România au fost cooptate în primii ani de după Revoluţie persoane dubioase din lumea presei,politică etc.”

Romania Curata este o publicatie a Societatii Academice Romane.

fundatia-soros-520x260

Ca exista doua antete, unul cu Fundatia Soros si celalalt cu Societatea Academica Romana, cui ii pasa ?

Am iesit cu domnul Mihai  Gotiu si altii la mitingurile pentru Rosia Montana. Nu ma gandeam la pretul de bursa al aurului, ci, ca si el la un patrimoniu national si UNESCO.

A aparut pe retelele de socializare o noua invitatie la un miting la Cluj, a domnului Mihai Gotiu, de la romaniacurata.ro, ce reflecta o pozitie cel putin controversata.

https://www.facebook.com/events/1070549379625832/

eveniment impotriva taierii padurilor. La prima vedere. De fapt, se pare ca atacurile vizeaza chiar dupa titlul articolului,”Cum a preluat Iohannis argumentele firmei Schweighofer în cererea de reexaminare a Codului Silvic (DOCUMENT) Și cum preia Schweighofer lemnul tăiat ilegal (VIDEO CU CAMERA ASCUNSĂ)”, chiar Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis.

De fapt acest subiect este realizat asa incat sa dea nastere la dubii si acuzatii. De ce nu se vorbeste si despre paragraful in care presedintele argumenteaza:

„Totodată, aplicarea acestei dispoziţii care, la prima vedere poate avea drept efect flexibilizarea gestiunii pădurilor, ar putea antrena accelerarea tăierii pădurilor din fondul forestier dincolo de principiile continuităţii, eficacităţii funcţionării şi conservării pădurilor”, se menţionează în cererea de reexaminare.

Sunt interese mari care hranesc propaganada anti Iohannis.

De ce nu mergeti la documentele originale in loc sa cititi articole care va “explica” cum sa ganditi? Desigur ca respectiva compania incearca sa faca tot ce-i sta in putinta, dar chiar daca presedintele ar incerca sa o avantajeze, nu poate, cum a facut Ponta , sa influenteze prin autoritatea sa votul parlamentului care oricum, nu -i este favorabil, pentru ca presedintele nu are drept de veto, deci pericolul sa treaca legea cum vrea dansul nu exista.

„Apreciem ca dispozitiile art. 60 alin. (5) lit. f) si g) – prin care se introduc: pragul maxim de 30% la achizitia sau procesarea de masa lemnoasa din fondul forestier national si dreptul de preemptiune pentru producatorii din industria mobilei la cumpararea de masa lemnoasa – sunt de natura sa aduca atingere principiilor libertatii economice si contractuale, ca fundamente esentiale ale economiei de piata. Introducerea unei limitari arbitrare in activitatea operatorilor economici, care ar genera dezavantaje pentru unii si avantaje pentru altii, ar putea avea impact negativ asupra mediului concurential si ar putea atrage posibilitatea de a fi invocata incalcarea obligatiilor asumate de statul roman in calitate de stat membru al Uniunii Europene”, se arata in cererea de reexaminare semnata de seful statului.

In plus, Klaus Iohannis atrage atentia ca „regulamentul privind valorificarea masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica, ce va fi aprobat prin hotarare a Guvernului, potrivit art. 60 alin. (4) din legea transmisa la promulgare, ar trebui sa fie elaborat cu avizul autoritatii de concurenta”.

Surse : Hotnews

“România curată” un alt ONG care se află sub bagheta magică a lui George Soros

Subscribe To Our Newsletter

Horia Sulea, eminenta din umbra de la Cluj, protejeaza Presedintele

Acum pot sa-i dau drumul. Am stat de vorba zilnic cu Primarul din Floresti, Horia...

Închide