Romania ar trebui sa ceara interventia in procesul familiei Bodnariu cu Barnevernet

In cazul de fata, vorbim de copii care au cetatenia romana. Dreptul cel mai favorabil copilului pare a fi cel romanesc. Ar trebui probabil ca actiunea de fond, sa fie dublata de o ordonanta presedentiala, in ipostaza ca ea nu exista deja.

bodnariu

Pe data de 10 ianuarie  ong-ul AEBS.org a organizat un Meeting de solidaritate cu familia Bodnariu in fata Consulatului Norvegian din München. Din pacate romanii din München au preferat sa stea la caldurica adunandu-se totusi cativa oameni cu suflet mare.

Chiar daca au fost doar o mana de oameni, se pare ca totusi Consulatul Norvegian din München, a fost impresionat de angajamentul lor, cateva zile mai tarziu, dandu-le un raspuns chiar daca a fost prin E-Mail.

AEBS_Bodnariu__3

Vezi traducerea din Germana:

Eu vă mulțumesc pentru mesajul dvs. din 09.01.2016 referitor la protestul din 10/1/2016 in sprijinul  procedurii de inapoiere a copiilor la familile lor. Va Înțeleg dorința dumneavoastră de a auzi si cealalta parte.

Sunt conștient că acest caz a trezit multă atenție publicului românesc dar si presei, facandu-se multe acuzații grave la adresa Norvegiei.

Autoritatiile Norvegiene nu pot da detalii despre cazuri, toate acestea fiind strict secrete astfel garantand dreptul parintelui si al copilului de a ramane protejat.

Chiar si daca as avea informatii, acest drept de a le comunica altor persoane decat cele indreptatite, nu este legal.

Dar va asigur ca statul Norvegian acorda o deosebita importanta, protejari copilului in limitele impuse de Legile Norvegiene si cele Internationale, asa cum se asteapta de la un stat de drept.

Concluzia:

Institutiile si Autoritatile Norvegiene nu par atinse sau interesate de mizeria ce se petrece chiar in curtea lor, scuza fiind de fiecare data: in limitele legi, in binele copilului sau protejarea datelor.

Ganditi bine, daca doriti sa luati Norvegia ca a doua tara! S-ar putea sa fiti chiar voi urmatorii!

Preluare dupa Erich Mocanu, Presedinte AEBS