27/10/2020

Romania ar trebui sa ceara interventia in procesul familiei Bodnariu cu Barnevernet

In cazul de fata, vorbim de copii care au cetatenia romana. Dreptul cel mai favorabil copilului pare a fi cel romanesc. Ar trebui probabil ca actiunea de fond, sa fie dublata de o ordonanta presedentiala, in ipostaza ca ea nu exista deja.

bodnariu

Pe data de 10 ianuarie  ong-ul AEBS.org a organizat un Meeting de solidaritate cu familia Bodnariu in fata Consulatului Norvegian din München. Din pacate romanii din München au preferat sa stea la caldurica adunandu-se totusi cativa oameni cu suflet mare.

Chiar daca au fost doar o mana de oameni, se pare ca totusi Consulatul Norvegian din München, a fost impresionat de angajamentul lor, cateva zile mai tarziu, dandu-le un raspuns chiar daca a fost prin E-Mail.

AEBS_Bodnariu__3

Vezi traducerea din Germana:

Eu vă mulțumesc pentru mesajul dvs. din 09.01.2016 referitor la protestul din 10/1/2016 in sprijinul  procedurii de inapoiere a copiilor la familile lor. Va Înțeleg dorința dumneavoastră de a auzi si cealalta parte.

Sunt conștient că acest caz a trezit multă atenție publicului românesc dar si presei, facandu-se multe acuzații grave la adresa Norvegiei.

Autoritatiile Norvegiene nu pot da detalii despre cazuri, toate acestea fiind strict secrete astfel garantand dreptul parintelui si al copilului de a ramane protejat.

Chiar si daca as avea informatii, acest drept de a le comunica altor persoane decat cele indreptatite, nu este legal.

Dar va asigur ca statul Norvegian acorda o deosebita importanta, protejari copilului in limitele impuse de Legile Norvegiene si cele Internationale, asa cum se asteapta de la un stat de drept.

Concluzia:

Institutiile si Autoritatile Norvegiene nu par atinse sau interesate de mizeria ce se petrece chiar in curtea lor, scuza fiind de fiecare data: in limitele legi, in binele copilului sau protejarea datelor.

Ganditi bine, daca doriti sa luati Norvegia ca a doua tara! S-ar putea sa fiti chiar voi urmatorii!

Preluare dupa Erich Mocanu, Presedinte AEBS

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Linsajul politic al doamnei consilier de Stat pe problema romilor, Dana Varga

  Astazi, liniile cu Germania si Bucuresti au fost pret de o ora inrosite, de...

Închide