RO+, USR, neocomunismul și Școala de la Frankfurt

 

Scoala de la Frankfurt e o scoala din anii ’60 ce incearca o adaptare a teoriei marxiste, inventind „Marxismul fenomenologic”. Herbert Marcuse, tradus la noi inca din 1977, dupa ce initial a fost un discipol al lui Husserl si Heideger, a devenit parintele „Noii Stingi” si milita nici mai mult nici mai putin decit pentru „eliberarea de societatea abundentei”. Marxismul si materialismul istoric erau placa turnanta a gindirii sale. Teoria sa asupra unei societatii unidimensionale critica in egala masura si comunismul si fascismul si capitalismul productivist si consumatorist, deschizind cale postmodernismului si, in Eros si civilizatieNew Age-ului, cel putin prin pledoaria pentru libertate sexuala, care ne aminteste de Republica lui Platon.

Modelul social transformist al Şcolii de la Frankfurt este actualmente instaurat în majoritatea societăţilor occidentale, sub forma corectitudinii politice, ca dogmă a societăţilor democratice, care sunt pe cale să îşi piardă modelul identitar creştin şi să se prefacă într-un tot comunizat supranaţional, realizând astfel visul artizanilor săi a „societăţii fără clase”, dar şi fără Dumnezeu.

„Credem ca referendumul initiat pentru modificarea definirii familiei in interiorul Constitutiei este periculos, ingradeste drepturile unor persoane si ingradeste dreptul generatiilor viitoare de a lua o decizie. Sustinem parteneriatul civil. Credem ca fiecare cetatean este liber sa aleaga sa traiasca asa cum crede el de cuviinta, atat timp cat nu incalca legile statului. Orice limitare a libertatilor civile este o interferenta si un abuz la care ne impotrivim”, arata aripa majoritară din USR.

A avut loc Comitetul Politic National al USR convocat ca urmare a decizie Biroului National de pozitionare impotriva moficarii art 48 din Constitutie si a demisiei subsecvente a presedintelui partidului Nicusor Dan. Dupa dezbateri foarte consistente si contondente de peste 7 ore CPN a decis sa asume la randul sau astazi o decizie de sustinere a parteneriatul civil. (Vot: 77 la 1, 7 abtineri) dar si una de pastrare a libertatii de opinie a membrilor sai fata de initiativa de modificare a Constitutiei. ( Vot: 56 la 33, cu 4 abtineri)”, a scris deputatul USR, pe Facebook -Dan Barna.

Dacian Ciolos, intr-un interviu mai vechi pentru Hotnews, in fata lui Dan Tăpalagă declara :

Eu pledez pentru toleranta cu respectarea ideii de familie. Avem o Constitutie, cred ca familia e un element important, un nucleu al societatii din Romania si nu cred ca ideea de familie in Romania ar trebui sistematic pusa in contradictie cu ideea de toleranta. Toleranta se manifesta respectand alegerile pe care altii le fac.

Intr-o societate divizata ca cea romaneasca, in care eticheta de comunist se indreapta automat asupra PSD ca si mostenitor PCR, pericolul neomarxismului este mai acut ca niciodata. In conditiile unei manipulari mediatice grosolane, confuzia libertatii de facto cu cea a libertatii sexuale, prin acceptarea homosexualismului in parteneriatul civil, consfiintit  constitutional este uriasă.

Jocul dur practicat de Liviu Dragnea, pe nucleul familiei traditionale, reprezinta o contrapondere la asalturile repetate asupra modelului traditional romanesc, dar totodata o cale de salvare a acestuia din mainile procurorilor.

Astazi, optiune politica romaneasca nu exista de facto. Nici cea mai slaba urma de echilibru. Biserica si Armata pot fi pilonii de reconstructie, pana nu este prea tarziu. Fiecare poate intelege cat poate.

Acest articol este un crez actual dupa documentare, tinand cont de faptul ca am fost candva printre promotorii miscarilor de protest model #Rezist, la care am renuntat din motivele prezentate. Consider ideea de patrie a priori, ca atare consider azi ca democratia se exprima in cabina de vot si nu in strada.

Anarhia stabilizată, tolerată, este un alt pericol uriaș pentru generatiile viitoare. Puterea instituita prin vot este suverana, cu conditia respectarii legii si a programului politic cu care a castigat alegerile. Alunecarea spre dictatura nu este cu nimic mai buna decat optiunea Scolii de la Frankfurt.

Echilibrul puterilor in Stat, normalitatea poporului, este vocea unica spre care ar trebui sa tindem. Acea voce care aduce bunastare, echilibru si normalitate.

Voi auziti deja acea Voce ?

Protestele – între SRI, #Rezist și Restart România

  Cînd am aflat că gruparea #Rezist distribuie informații de pe 140.000 de conturi de...

Închide