03/12/2020

Referendumul Pro-Familia impiedica Romania in preluarea Agentiei Europene a Medicamentului

Romania ar putea deveni, in sfarsit, un punct de referinta in Uniunea Europeana. Tara noastra ar putea deveni gazda uneia dintre cele mai importante agentii europene, cu toate beneficiile ce decurg de aici. Din pacate, populismul PSD si anacronismul unora pun, din nou, Romania la coada Europei impiedicand eforturile celorlalti de a face din Romania o tara moderna.

Retragerea Marii Britanii din UE ofera oportuniati pentru toate celelalte state membre le UE. Cartierele generale ale mutor firme, banci, institutii internationale si europene gazduite acum de Anglia urmeaza a se muta in celelalte tari europene.

Cele 27 state membre fac eforturi in a atrage firmele si institutiile de toate felurile oferind tot felul de avantaje. Competitia este acerba, fiecare amanunt conteaza, orice maruntis poate ruina sansele unei tari.

Romania isi doreste sa preia Agentia Europeana a Medicamentului. Institutia nu doar ca autorizeaza intrarea tuturor medicamentelro e piata europeana, ea este responsabila de identificarea virusilor potentialelor epidemii avand la dispozitie pentru asta cele mai avansate laboratoare din UE. Tot aceasta agentie este cea care da verdictele finale in materie de efecte secundare ale medicamentelor si aproba vaccinurile anuale anti-gripale. 19 orase din UE, printre care si Bucurestiul, au intrat in competitia pentru relocarea agentiei, dupa Brexit.

In concluzie, prezenta Agentiei pe teritoriul Romaniei ar aduce nu doar faima tarii noastre dar ar fi si o sursa importanta de venituri, mai mult ar stimula dezvoltarea cercetarii medicale in Romania.

Din pacate, insa, ineptia cu referendumul pentru redefinirea familiei scade sansele Romaniei de a prelua Agentia Europeana a Medicamentului.

Angajatii Agentiei Europene a Medicamentului care fac parte din comunitatea LGBT se tem ca drepturile lor nu vor fi recunoscute, in cazul in care sediul institutiei va fi mutat intr-o tara ca Romania.

Politico.eu dezvaluie culisele luptei pentru gazduirea agentiei, care are toate sansele sa se transforme intr-un razboi cultural.

Dintre toate discutiile despre unitatea Uniunii Europene a celor 27 in fata negociatorilor britanici, concursul pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului, una dintre cele mai mari rani ale Brexitului, evidentiaza una dintre cele mai adanci falii intre Estul si Vestul continentului, in special in ceea ce priveste atitudinile si valorile sociale, noteaza Politico.eu.

Saptamana aceasta, seful Agentiei Europene a Medicamentului, Guido Rasi, a cerut celor 19 tari care vor sa gazduiasca agentia sa fie in favoarea politicilor lor privind drepturile homosexualilor. Rasi a afirmat ca intelege preocuparile personalului LGBT al agentiei, care i-a scris atat lui, cat si unor si lideri UE despre teama lor de a se muta intr-un loc unde drepturile lor nu sunt respectate, iar casatoriile nu sunt recunoscute.

Romania este pe cale sa organizeze in aceasta toamna un referendum care defineste „familia”, in Constitutie, drept casatoria dintre un barbat si o femeie.

„Incurajam oamenii sa lucreze pentru noi, indiferent de sex, etnie, religie sau orientare sexuala”, a mai afirmat Guido Rasi. „Trebuie sa facem tot ce putem pentru a ne asigura ca noua locatie va fi toleranta cu alegerile de viata pe care le-a facut personalul nostru.”

Printre cele 19 orase aflate in competitia pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului se afla Amsterdam, Atena, Barcelona, Bonn, Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Copenhaga, Dublin, Helsinki, Milano, Porto, Sofia, Stockholm, Viena, Varsovia si Zagreb.

In luna noiembrie, la Bruxelles se va decide prin vot unde se va muta Agentia Europeana a Medicamentului, iar ultimul cuvant il vor avea cei 27 de sefi de stat si de guvern.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

MINISTERUL JUSTITIEI – casa de avocatura pentru puscariasi

Disperare mare in alianta penalilor, daca n-au reusit sa scape de Kovesi si Lazar, acum...

Închide