Război în CSM. Procurorul Oana-Schmidt Hăineală este aleasă Preşedinte !

oanaCOMUNICAT

privind alegerea în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală 

            Astăzi, 4 ianuarie 2013, în cadrul şedinţei de Plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Consiliului, cu majoritatea de voturi a membrilor prezenţi, doamnaprocuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a mai candidat domnul judecător Mircea Bucurel Aron.

În cadrul aceleaşi şedinţe, a fost respinsă candidatura doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica pentru funcţia de vicepreşedinte.

Propunerea formulată – în cadrul unei noi şedinţe de Plen care s-a desfăşurat la aceeaşi dată -de către şase membri ai Secţiei pentru judecători a  CSM de anulare a hotărârii privind numirea doamnei procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală în funcţia de preşedinte al Consiliului a fost respinsă de Plenul CSM cu majoritate de voturi.

În cadrul acestei şedinţe de plen a fost reluată procedura de alegere a vicepreşedintelui CSM, fiind depuse două candidaturi, cea a doamnei  judecător Alina Nicoleta Ghica şi a domnului judecător Cristi Vasilică Dănileţ – ambii membri aleşi ai CSM.

Având în vedere faptul că în această din urmă sesiune de  şedinţă nu s-a putut realiza cvorumul necesar, Plenul CSM a decis continuarea procedurii de alegere a vicepreşedintelui CSM  într-o şedinţă de plen ce urmează a fi programată pentru săptămâna viitoare.

 

 

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Lista celor care au votat cu procurorul Oana Haineala( n.r.) :

Oana Andrea Schmidt Haineala

Cristi Vasilica Danilet

Daniel Marius Morar

Livia Doina Stanciu

Alina Nicoleta Ghica

Corina Dumitrescu

Daniela Ciochina

Florentina Gavadia

Bogdan Gabor

Gheorghe Muscalu

Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru, Marius Tudose, Alexandru Serban, Adrian Neacsu, Horatius Dumbrava, Mona Lisa Neagoe, Adrian Bordea au votat candidatura judecătorului Aron.

Judecătorul Cristi Dănileţ, şi-a anunţat candidatura pentru vicepreşedinte al CSM, după ce candidatura d-nei judecător Ghica Alina, a constituit motiv de întrerupere a şedinţei.

Subscribe To Our Newsletter

1500 condamnări in 7 ani – Daniel Morar spală imaginea clujului corupt

Daniel Morar a definit activitatea DNA din 2005, pe atunci Parchetul Național Anticorupție (PNA) printr-o...

Închide