03/07/2020

Rareș Bogdan a părăsit la timp corabia. Realitatea TV în faliment ! Ca orice lucru „de furat” !

Political corect. Way of doing business !

Se pare că de la ziarist la politician nu e mare lucru. Anunțat cu surle și trambite ca una din televiziunile care sunt de partea bună, iar celelalte sunt rele, iata că figura nu tine si la Curtea de Apel.

„Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Irevocabilă.

Operațiunea de preluare a Realității TV a început în anul 2010, când SRI și DNA au decis blocarea accesului lui Sorin Ovidiu Vîntu la banii din care finanța televiziunea. În acest context, SOV a încercat diverse metode de a ieși din încercuirea Binomului. Una dintre variante a fost colaborarea cu Sebastian Ghiță. A fost o mișcare proastă, scrie Nistorescu, deoarece Vîntu a dat Realitatea TV omului ancorat la SRI, ca să scape de SRI. Nici n-a perfectat bine actele cu Ghiță, că Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat de Binom.

la 29.04.2011, Schwartzenberg Emilian a dobîndit numai calitatea de persoană interpusă pentru Vîntu Sorin Ovidiu în cadrul Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited, nu și proprietatea asupra acțiunilor emise de această societate. Conform înțelegerii dintre Vîntu Sorin Ovidiu și Schwartzenberg Emilian, ultimul urma să se comporte ca și cum ar fi fost beneficiarul real al societății, pentru ca legătura  adevăratului proprietar cu televiziunea Realitatea TV să fie ascunsă publicului“, a susținut un procuror care a cercetat cazul furtului Realității TV, citat de Cornel Nistorescu.

În aprilie 2012, Vîntu a pus capăt ingineriei cu Schwartzenberg, anunțând transferul acțiunilor societății care deținea Realitatea TV către fiul și fiica sa. Aşa s-a ajuns ca Schwartzenberg să intre în negocieri cu Cozmin Gușă. Ce n-au reușit Ghiță și Binomul au izbutit Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, continuă Nistorescu, în articolul publicat în Cotidianul.

Iată cum descrie procurorul Carmen Damian preluarea controlului asupra Realității TV: „Prin falsificarea registrului acționarilor societății PSV Company SA, în sensul plăsmuirii/confecționării înregistrării de la poziția 1476, conform căreia Elbahold Limited a cedat un număr de 1.620.372 de acțiuni către Strategies Research Investment SRL la data de 01.02.2012, reprezentanții societății Strategies Research Investments SRL și ai PSV Company SA (nota redacției – acestea două fiind controlate ca asociați sau indirect de Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă) au obținut înregistrarea mențiunii corespunzătoare schimbării acționariatului în Registrul Comerțului, au modificat actul constitutiv al societății PSV Company SA și, după ce au omis să prezinte Curții de Apel București contractul în temeiul căruia au înregistrat poziția 1.476 în Registrul acționarilor, au încercat din nou să obțină înregistrări cu același efect în Registrul Comerțului“.

Și precizează: „Prin falsificarea Registrului acționarilor și înregistrarea modificărilor la Oficiul Registrului Comerțului de pe lîngă Tribunalul București, folosirea calității de proprietar a fost posibilă pentru societatea Strategies Research Investments SRL (acționari Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă), fără să mai fie nevoie să plătească vreo sumă de bani beneficiarului real al acțiunilor“.

Prin urmare, pentru Maricel Păcuraru s-a dispus schimbarea încadrării juridice din complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos injust. De asemenea, tot în cazul său, a fost dispusă schimbarea încadrării juridice din complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în infracțiunea de uz de fals.

Prin aceeași ordonanță, s-a dispus efectuarea urmăririi penale în continuare pentru 16 infracțiuni în cazul lui Maricel Păcuraru, eliberat din penitenciar, între timp, pe neașteptate. Printr-o altă ordonanță a fost deschis un nou dosar pentru infracțiunea de fals în înscrisuri, uz de fals, dar și altele.  De asemenea, procurorul a decis punerea în mișcare ”pentru Păcuraru Maricel pentru acțiunea de uz de fals și participare improprie pentru infracțiunea de abuz în serviciu“.

În concluzie, Realitatea TV a fost sustrasă prin uz de fals, dar, după șase ani, DNA a extins cercetările, fără să decidă mare lucru. Realitatea TV funcționează cu cei care au falsificat actele și au făcut declarații false la CNA, mai acuză Cornel Nistorescu, în articolul pentru Cotidianul.

 

 

Subscribe To Our Newsletter

USR poate câștiga Clujul

Alianța 2020 USR PLUS s-ar clasa pe primul loc în municipiul Cluj-Napoca, cu un scor...

Închide