Psihologa frumoasa caut job de secretara la consilier bogat

ken-kesey-zbor-deasupra-unui-cuib-de-cuci

Mi s-a recomandat o carte de la facultate s-o citesc. O porcarie. La psihologie, ca sa termini, e dificil. Mai ales ca sectia pe care mi-am   ales-o pare cu adevarat spurcata, ca facem practica in pavilionul 5 , la psihiatrie. Imi las in urma notitele si o sterg la sedinta de consiliu, altfel ciu-ciu bani de chirie. O inceput, ooops, ce ma fac ? Si oricum sunt inca in perioada de proba. O sun pe Adelina Cujbaia, de la floresti-gilau.ro. Asta pare fidelizata, de cand lucreaza acolo are deja un X5. Cred ca va scrie ea, eu chiar nu mai pot. Am picate 2 bucati examene si n-am pus mana pe carte. Psihologie clinica, de ce imi trebuia sa am de-a face cu nebuni si sa dau examene. Restante si angajare la un ziar. Si anuntul gasit in posta, cred ca sunt ultima disperata. Titlul, lasa-l incolo…si totusi…nu se face sa iau cu copy-paste totul, pun titlul. Macar sa rada lumea…ca originalitate canci azi. Sunt zilele mele proaste din luna, mno…ma ierti, sefa ?

Acum 3 ani i-am votat. Întâmplător au ajuns în Consiliul Local. Habar nu avem cum au ajuns ei pe listele acelea. Unii s-au tot mutat din dreapta în stânga. Bine măi. Ce ideologie! Ca a mea cu zodia fecioarei !
Azi râdem de ei, ne minunăm şi plângem. Cu ceva mici exceptii, mai un Laar, mai un Nicu Oltean….i-o tunat şi i-o adunat! Şedinţă de Consiliu Local. Cascadorii râsului de pe Someş.
Din start, consilierul Julien Munteanu, PSD, vrea acreditările celor din presă. Măi să fie, ce ţi-i şi cu PSD ăasta. Apoi vrea să ştie ca dacă se pun săculeţi la cai de ce nu se dă o Hotărâre să se oblige şi proprietarii de câini să facă curat după câini. Dar Munteanu nu ştie că este o Hotărâre de Consiliu Local pentru treaba aceasta.
Julien pasează la Maja, alt consilier PSD. Care zice că un PUZ vechi anulează PUZ-ul de la LIDL. Noroc că Nicu Oltean, PNL, îl calmează că nu e aşa. Un cetăţean vrea să se oprească lucrările la LIDL. Că el acum s-a trezit că nu e bine, că el aşa ştie Legea că i se încalcă proprietatea. Sau poate vrea doar să mai ciupească ceva de la LIDL. Sau poate l-a bolunzit la cap un consilier UDMR care acum se distrează de minune! Ce Lidl…facem benzinărie MOL!
Munteanu, PSD, vrea să ştie de ce se mai dau bani pentru ceva costume la Şoimii Carpaţilor. Primarul Horea Şulea îl lămureşte că au venit mulţi copii la ansamblul folcloric şi că banii sunt mutaţi de la deplasări anulate.
Păi consilierilor…Voi şedinţe pe comisii nu aveţi, unde să fiţi lămuriţi cu astea? Chiuliţi?
După astea vin banii europeni. Consilierii PSD, minus vicele Ticu, nu cotează pentru modernizare cămin cultural Tăuţi. Ei vor la Luna. Şi nu e bai că se pierd banii. Schimbă ei Studiul şi pun Luna în Loc de Tăuţi. Ca la PSD, bine măi, ce e aia LEGE ?Magazin: Lidl soll eigene Beschäftigte systematisch überwacht haben
Apoi apare Anca Jakab Chirca. Ea , care e din Luna, nu vrea extindere apă şi canalizare din bani europeni în Luna. Că nu ştie unde şi cum! Ea vede deja blocuri prin Luna şi frică că se trage acolo apă. La fel la modernizare strada Eroilor. Că ce e aia modernizare? Cică au nevoie de edificare consilierii. Ies la o ţigară, trag din ea, bine mîi, ce e aia Lege care zice că fumatul e interzis în instituţii publice, vin înapoi şi votează pentru. S-or edificat la ţigară!
După astea la un punct cu o intrare în legalitate, Maja show. El ştie Legea tare bine. Ştie tot. Numai că el doar citeşte nu şi judecă. Noroc cu Nicu Oltean care judecă şi pricepe un act nu doar îl citeşte. Pricepe că e redenumire. Consilierii votează contra. Nu pricep ei că amenda e intrarea în legalitate şi că ei votează numai consfinţirea. Nu că Maja ştie bine cum e cu Legea şi legalitatea. Ştie! Dar banii de la Unirea Floreşti cum au dispărut? Nicu Oltean le deschide ochii. Consilierii se căiesc şi vor să voteze din nou. Stan şi Bran. Votează din nou. Constructorii din Consiliu nu votează pentru. Restul da. Se schimbă votul. Stan şi Bran!
Staţi aşa că vine şi UDMR. Szekely Istvan explică de ce nu votează pentru: Că sunt alte construcţii în regulă la care nus e aprobă nimic. Ale cui-întreabă Nicu Oltean. Ale mele – zice Szkely. Măi, sunteţi nebuni? Consilierii floreşteni constructori îşi fac treaba în consiliul local? Băăăăi! Se filmează!!!!
Mai pe final, Maja revine şi Luiza Oprea lângă el.
Luiza că nu e treaba PSD dacă floreştenii ce se mută în blocuri lângă fermă se plâng apoi că pute, şi Maja către Luiza şi alţii că votaţi măi că Stejarului e la voi! Auzi măi. Nu e treaba PSD că Pute! Păi normal. Doar Cobârzan patronul de la putoare e PSD. Şi consilierii ăştia îs pe străzi?
Acesta ne e Consiliul Local!? 19 oameni adunaţi, depăşiţi clar de problemele satului ăsta cu 50.000 de oameni! Hai! Alţii ! Care ştiu să judece nu doar să citească !

N.r. Pai eu am luat cu copy-paste. De la Adelina Cujbaia, floresti-gilau.ro. Dati si voi naibii like, sa nu ma dea asta afara din prima. V-am zis ca sunt in proba si cu asta nu-i de joaca. Se zvoneste prin sat ca toti care pleaca de la sefu’ al mare isi fac ziar dupa aia. Macar de n-as fi pe stop, poate mi-ar da si  mie sefu macar o pisicuta. As munci pentru ea, pe bune.

Radem si noi si glumim, ca fetele rele. Poate prind un bastan cu bani si o las dracului de carte !

Acest articol este un pamflet si trebuie luat ca atare.