PSD – Țeapa cu cresterea veniturilor pentru populatie care este, de fapt, scadere

Ai votat PSD pentru ca nu ti-a pasat cat sunt de corupti si ti-a pasat doar de posibila crestere a veniturilor proprii? AI LUAT ȚEAPA!

Nu-i asa ca, in ciuda faptului ca multi ti-au spus ca programul  este o minciuna de la cap la coada si ca ce scrie in programul lor electoral este imposibil de pus in practica pentru ca nu se sustine logic, tot ai pus stampila pe PSD? Ei bine, ai luat țeapa si, acum, vorba cantecului, „ce bine-mi pare ca ai luat țeapa”!

Lia Olguta Vasilescu confirma ca trecerea contributiilor de la angajator la angajat va duce la scaderea salariilor nete.

Cu alte cuvinte, fara o crestere de minim 22,75%, salariile nete (adica ce ramane efectiv in buzunarul fiecaruia), in loc sa creasca, vor scadea.

Lia Olguta Vasilescu a declarat joi ca a discutat cu sindicatele despre trecerea contributiilor de la angajator la salariat din ianuarie 2018 si a confirmat ca aceasta trecere va insemna scaderea salariilor nete.

De exemplu- chiar daca guvernul a anuntat pompos ca va creste salariul brut al profesorilor cu 25% din ianuarie 2018, in realitate, cresterea salariului net va fi de 1,25%, adica sub rata inflatiei estimata, in acest moment, la 1,9%. Daca tinem cont de faptul ca estimarea de inflatie este facuta de BNR inainte de valul de scumpiri ce va fi generat de cresterea accizelor la carburanti pe care guvernul PSD intentioneaza sa o faca in septembrie, ceea ce va genera o crestere a indicelui de inflatie pana pe la 2,5%, rezulta ca mult trambitata crestere a veniturilor populatiei pentru care multi dintre voi, in ciuda avertismentelor, ati votat PSD, este, de fapt, o scadere de 1,25%!!!

Reamintim ca Ministerul de Finante a anuntat in 27 iulie printr-un comunicat ca, incepand de la 1 ianuarie 2018, taxele CAS si CASS vor fi platite de angajat. Reamintim, de asemenea ca din proiectul noului Cod Fiscal, prezentat de curand in sedinta de guvern, a disparut majoritatea facilitatilor fiscale prezentate de PSD in programul electoral.

La acel moment, compania de consultanta PwC Romania a avertizat intr-un comunicat de presa ca in urma trecerii contributiile sociale exclusiv in sarcina angajatului de la 1 ianuarie 2018 e posibil ca salariile sa scada. „Pentru ca angajatii sa nu fie afectati de aceasta crestere a poverii fiscale in sarcina lor, angajatorul ar trebui sa le creasca salariile brute, potrivit programului anuntat de Guvern cu 22,75%”

Nu este pentru prima data cand PSD, ajuns la guvernare, nu are grija decat de interesele personale ale baronilor de partid. Nu este pentru prima data cand PSD sfideaza, pe fata, intreaga populatie. Nu este pentru prima data cand PSD da romanilor o țeapa de zile mari. Si, cu toate acestea, ROMANII CONTINUA SA VOTEZE PSD, mai ales poatura saraca. Intrebarea este DE CE?