PSD Cluj – framantari, frustrari, jocuri de culise – surprize?

Aurelia Cristea, candidat PSD la primaria Cluj: „Sunt discutii pentru sustinerea unui alt candidat. Acum se negociaza alianta cu grupul ALDE si in cateva zile se va face un anunt oficial” (HotNews.ro). 

Se pare ca schimbarea Aureliei Cristea din pozitia de candidat PSD pentru Primaria Cluj cu omul de afaceri Octavian Buzoianu ar fi o realitate.

In ultimele luni Aurelia Cristea sustine ca a castigat, pentru ea si pentru partid, importante puncte electorale, dar pe de alta parte, este cert ca a si pierdut mult in calitate de autoare a controversatei initiative de lege anti-fumat.

Deputata sustine ca inca de la momentul desemnarii se discuta de faptul ca ca „greii din culise” nu o agreeaza si ca sunt in cautare de solutii pentru a o scoate din competitia electorala, masandu-se pe sustinerea unui candidat independent. De altfel, PSD Cluj mai sustine independenti si la alte primarii din judet. La Campia Turzii ar urma sa intre in cursa electorala un city-manager care lucreaza in Primarie, iar in Floresti, ar urma sa intre in competitie un preot si fost jurnalist.

In presa si pe la colturi se vehiculeaza numele omului de afaceri Octavian Buzoianu, care zilele trecute a iesit singur in conferinta de presa si a anuntat ca va candida independent la Primaria Cluj. Se mai stie, de asemenea, ca in campania lui Buzoianu s-au implicat cam toti oamenii cu putere de decizie din PSD. Omul de afaceri a iesit, de asemenea, cu o scrisoare publica, in care le-a solicitat politicienilor sa-l sustina in cursa pentru Primarie.

In calitatea sa de deputat, Cristea si-a castigat o notorietate destul de controversata pentru ca a initiat si promovat Legea anti-fumat.

In ciuda acestor rezultate, Cristea si-a asumat deschis lupta pentru Primaria Clujului si a inceput sa-si creeze parghii si relatii cu diverse grupuri de interese, activistii, oameni de afaceri, asociatii de femei etc.

De asemenea, Cristea si-a asumat singura o echipa complet noua pentru Consiliul Local, formata din oameni care nu se afla in esalonul intai al partidului. Ea a iesit public si a anuntat numele noilor consilieri locali fara consultarea partidului.

Se pare ca sondajele arata ca Aurelia Cristea ar fi cotata in intentiile de vot ale clujenilor cu un procent de sub 10% ceea ce l-ar fi determinat pe Dragnea sa-i ceara acesteia sa se retraga din cursa. De notat si faptul ca nici intre Cristea si Dragnea nu e o mare „iubire” – vezi mesajul postat de Cristea despre Dragnea pe Facebook prin care aceasta ii cere practic lui Dragnea sa se retraga de la conducerea partidului

Nu ar fi, deci, de mirare daca liderii din culisele PSD Cluj ar face demersuri pentru a-l promova pe omul de afaceri Octavian Buzoianu.

Om de afaceri intr-un Cluj-Napoca fara leaderi autentici, un om de business poate face diferenta.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Cat costa sa spargi emailul Codrutei Kovesi si alte detalii

Unul dintre suspecții urmăriți de autorități pentru spionaj asupra Laurei Codruța Kovesi și a familiei...

Închide