Prostia la romani – Petitie pentru sanctificarea manelistei Denisa

Doua lucruri au prostit si continua sa prosteasca romanii: fabrica de manele si Biserica.

Ce aveau, pana acum, in comun? Scopul ambelor era si este in continuare sa castige cat mai multi bani de pe urma fraierilor.

Ce interese comune au si ce promoveaza? Ambele sunt interesate sa mentina nivelul de cultura si educatie din Romania la un nivel cat mai scazut, asa ca ambele promoveaza incultura si gustul pentru kitsch-ul grotesc, hiperbolizat, pentru „extazul” fanilor indobitociti. Ambele „institutii” povestesc romanilor ca nu e nevoie de cultura, de educatie, nu e nevoie nici macar sa stii sa te exprimi corect romaneste. Tot ce-ti trebuie ca sa ai succes in viata si sa triumfi impotriva dusmanilor e sa asculti numai si numai la ce-ti ofera cele doua „institutii” bine ancorate in cotidianul romanesc.

Cine le sunt cei mai mari dusmani? Cultura solida, educatia stiintifica, deschiderea catre cunoastere si in general orice forma de informare care ar putea sa lumineze romanii la minte si sa-si dea seama ca singurul scop al manelistilor si al bisericii e faca munti de bani exploatand ignoranta si subcultura.

Ce ar putea avea in plus in comun in viitor? O manelista sanctificata. Romanii au initiat o petitie online pentru sanctificarea si introducerea in calendarul ortodox a decedatei maneliste Denisa Raducu. In doua zile de la lansare petitia a adunat peste 300 de semnaturi.

Pentru conformitate, iata cateva dintre comentariie semnatarilor petitiei:

  • „ieste fuarte enportant k denisa nuastra sa inntre an calendarul ortodocs. Suntzin k 24 iulie safie zi libera qm e shi 24 ianuarie ziua romanilor de pre tutindeni !!!@
  • „denisa ie un anger si kanta ka un anger. ia merit-a sa fi-e sanchi fikata k noi toti o yubym kiar daca e moart-a”
  • „A fost un injer kare a inkantat lumia ku vocea ei de haur. Ar fii smeker sa fie santificata pentru ka merita! Ku toate astea, eu zik sa fie ridikata la rangul de Patriarh !!!!. Cu respekt, Giku.”
  • „Propun si semnez ca Raduc Denisa sa fie sanctificata.Denisa merita sa fie in Caledarul Ortodox.si sper sa fim cati mai multi sa dam dovada cat am indragito si iubito pe Raducu Denisa.va multumesc frumos2