Proiectul „Bike Sharing Cluj” se misca cu viteza „melcului turbat”

Şedinta Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulatiei a avizat, intr-un final, planurile de marcaj pentru realizarea a 9,3 km de piste pentru biciclete pentru un numar de 17 strazi: Calea Floresti, Bucium, B-dul 1 Decembrie 1918, Corneliu Coposu, Fabricii de Chibrituri, Fabricii de Zahar, Giordano Bruno, Maramuresului, Henri Barbusse, Ialomitei, Parcul Feroviarilor, Patriciu Barbu, Zorilor, Observatorului, Viilor, Mureşului si Oltului.
Aceste piste vor fi delimitate de partea carosabila prin stalpisori, iar intreaga retea de piste de biciclete insumeaza 59 de kilometri, dintre care 43,65  pe raza municipiului Cluj-Napoca.
clujbike1
„Proprietarul” proiectului este Municipalitatea Cluj-Napoca, localitatile Floresti si Apahida fiind doar parteneri, si a fost semnat in toamna lui 2011, termenul de finalizare fiind depasit cu mai mult de un an si jumatate.
Pe raza localitatii Floresti au fost amenajate patru statii de biciclete si au fost depozitate un numar de 42 de biciclete, dintr-un total de 540 de biclete achizitionate, iar traseul a fost modificat de doua ori, in urma solicitarilor venite din partea benficiarului proiectului, adica Municipalitatea Cluj-Napoca.
foto: freeride.ro