Profesiile viitorului in viziunea celui mai bogat om al planetei.

Miliardarul filantrop Bill Gates a impartasit cateva sfaturi unor tineri absolventi.

Cel mai bogat om al planetei a folosit pentru asta cuvinte precum „impact”, „fericire” si „progres”, nu a mentionat insa deloc banii. Filantropul le-a spus absolventilor ce locuri de munca ar fi cautat el daca ar fi absolvit azi.

„Domeniul energiei si biostiintei sunt arii promitatoare unde puteti avea succes”, a spus Gates pe Twitter.
La inceputul acestui an, Gates, care e faimos pentru faptul ca a renuntat la Harvard pentru a incepe afacerea cu Microsoft, declara, deasemenea, ca si inteligenta artificiala are un „fenomenal” potential si ca orice legatura cu acest domeniu ar fi o cariera interesanta pe parcursul vietii oricarui tanar.

Într-un discurs sustinut la Universitatea Columbia, Gates declara că există o cerere din ce în ce mai mare în sectorul energetic pentru a dezvolta surse de energie „fiabilă, ieftină și curată”. În mod similar, evoluțiile în domeniul biotehnologiei avanseaza „mai repede ca oricând”. Societatea are nevoie de inovare pentru a combate bolile precum cancerul și obezitatea, dar si pentru a dezvolta vaccinuri.
Pe lângă faptul că îi încurajează pe noii absolvenți să se înconjoare cu „oameni care te provoacă, te învață și te împing să fii cel mai bun”, Gates reaminteste tinerilor ca trebuie să se gândească la alții, mai ales la cei mai puțin norocoși. El povesteste adesea că i-a luat decenii să învețe despre cele mai grave inegalități ale lumii și descrie această lipsă de înțelegere drept un mare regret.
„Voi stiti mai mult decât am stiut eu când eram la vârsta voastra”. „Puteți începe lupta împotriva inegalității, fie pe stradă, fie în jurul lumii, mai devreme decat am facut-o eu”, spunea Gates adresandu-se unor tineri absolventi.
Fondatorul Microsoft indeamna tienrii să ia în considerare progresul pe care umanitatea l-a făcut deja, spunând că el crede că lumea se îmbunătățește. „Este important pentru că, dacă credeți că lumea se îmbunătățește, doriți să răspândiți progresul in mai multe locuri, mai multor oameni.”

World Economic Forum/

Ba, Dragnea, infractorule, doar nu esti si spion !

Surse americane spun despre o forfotă legată de date foarte puternice, ca să folosim limbajul...

Închide