Probleme grave la Colegiul Emil Racovita ?

judge

Metoda de epurare, o practica fascista, dar folosita de catre conducerea Colegiului National Emil Racovita din Cluj-Napoca cu scopul de a obtine performanta cu orice pret si de a se mentine in elita Colegiilor din Cluj-Napoca. Epurarea are rolul de a indeparta din cadrul Colegiului elevii  ai caror parinti nu-si permit sa-i mediteze si pe elevii care sunt de nivel mediu – slab, nivel stabilit dupa “nivelul inalt “ de predare din cadrul acestui Colegiu. Precizam ca elevii ai caror parinti nu-si permit sa-si mediteze copiii nu au nici o sansa sa ajunga pana in clasa a VIII – a a acestui Colegiu. Increderea  parintilor care isi inscriu copiii la acest Colegiu considerat de prestigiu si   care cred ca in cadrul acestui Colegiu exista dascali cu daruire si cu har si care pot sa-i faca pe copiii lor sa indrageasca scoala este foarte repede spulberata.

Mana dreapta a conducerii Colegiului in realizarea acestei epurari nu este altul decat  “profesorul de matematica” Andrea Adrian care stie sa aplice cel mai bine aceste metode de epurare. Acest lucru se poate vedea si dupa numarul de elevi mutati la alte Colegii de catre parinti incepand cu clasele a V-a, datorita abuzurilor practicate de catre acest „profesor”. Epurarea elevilor din cadrul Colegiului incepe din calasele a V – a si se termina prin clasa a VII- a, respectiv a VIII- a, dar inainte de Examenul de Capacitate.

Daca un parinte isi perimite sa reclame abuzurile “profesorului de matematica” Andrea Adrian, singura replica a conducerii Colegiului este: “daca nu va convine, va rugam sa va mutati copilul la o alta Scoala”, iar parintele nu face alt ceva decat sa urmeze aceasta sugestie dandu-si seama ca se lupta cu “morile de vant” si ca in cadrul acestui Colegiu abuzurile sunt sustinute chiar de catre conducere. Prin aceasta metoda de epurare ajung sa plece in fiecare an elevii care sunt considerati de nivel mediu si slab pentru a nu strica reputatia si prestigiul  acestui Colegiu.

Ne intrebam de ce conducerea Colegiului aplica aceasta metoda de epurare a elevilor? si de ce nu este interesata sa aduca in cadrul Colegiului profesori cu dariure si cu har si pentru care meseria de profesor este mai presus de banii incasati din meditarea “fortata” a elevilor din propria clasa ? Ce s-ar intampla daca toate Colegiile din Cluj ar aplica aceasta metoda de epurare? Poate ne raspunde Inspectoratul Scolar al Judetului Cluj care are rolul de a urmari respectarea legislatiei in Scoli si de a impiedica practicile de epurare considerate fasciste, de a impiedica abuzurile savarsite de catre profesori si de catre directorii Institutiilor Scolare de Stat. Tinand cont de relatia apropiata dintre dl “profesorul de matematica”  Adrian Andrea si Inspectorul Scolar General  care a apelat la acest profesor pentru meditarea propriului copil, consideram ca nu se va face nimic in ceea ce priveste stoparea abuzurilor din acest Colegiu, decat cu implicarea Corpului de Control al Ministrului Educatiei.

 

Semnat,

Un grup de parinti

 

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Daca as avea buletin de Cluj-Napoca, as vota cu Liviu Alexa, nu cu Emil Boc

Poate ca de-a lungul timpului, am avut contre serioase cu Liviu Alexa, care s-au materializat...

Închide