Proba transferului dosarului Maja Ioan la Serviciul Antifrauda, IJPC

unirea-floresti

romania

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA-CLUJ NAPOCA

Cluj-Napoca, str. Calea Dorobantilor, nr. 2-4


DOSAR NR. 815/II/2/2013                                                                                                                                                 05.09.2013

REZOLUŢIE

              Procuror TOFAN FLORINELA de la Parchetul de lângă Judecătoria Cluj-Napoca,

              Examinând plângerea formulată de petentul Mărginean Mătean Alexandru, prin care se susţine tergiversarea soluţionării cauzei ce face obiectul dosarului nr. 4850/P/2011 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca,

                                                                                                                    CONSTAT:

              La data de 14.05.2013 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, a fost înregistrată plângerea numitului Mărginean Mătean Alexandru, prin care reclamă tergiversarea soluţionării dosarului cu nr. 4850/P/2011 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca şi care se află în lucru la Secţia 6 Poliţie Rurală Floreşti..

              Din analiza actelor şi lucrărilor dosarului, rezultă că în luna mai 2011 petentul a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la cheltuirea frauduloasă de către clubul de fotbal CS UNIREA Floreşti, a banilor publici alocaţi de către Consiliul Local Floreşti pe anul 2010, prin organele sale de conducere, preşedinte Maja Ioan, vicepreşedinte Gal Sorin şi Hinteoar Ioan secretar.

               Sesizarea a fost trimisă Parchetului de pe lăngâ Judecătoria Cluj-Napoca spre competentă soluţionare, fiind înregistrată sub nr. 4850/2011.

               Din actele dosarului rezultă că în cauză au fost audiaţi numiţii Maja Ioan, Hinteoar Ioan, Mărginean Mătean Alexandru şi Lucaciu Doru. Totodată având în vedere aspectele sesizate prin plângerea formulată, respectiv cheltuirea frauduloasă a banilor aparţinând Clubului de fotbal CS Unirea Floreşti, precum şi a sumelor de bani alocate de către Consiliul Local Floreşti acestei echipe de fotbal, precum şi complexitatea cauzei, în cauză s-a apreciat că este  necesar ca cercetarea penală să fie efectuată de către un organ  specializat, astfel că dosarul a fost trimis în vederea efectuării cercetărilor, Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

                Studiind dosarul se poate observa că de la înregistrarea cauzei la Parchet şi până la formularea plângerii au trecut aproape doi ani, fără a fi finalizate cercetările în cauză, dar aceasta s-a datorat atât complexităţii cauzei, cât şi  volumului de activitate ridicat, existent la Secţia de Poliţie Floreşti, iar pentru soluţionarea cu celeritate a cauzei s-a apreciat că este opotrun ca cercetările să fie efectuate de către un organ specializat.

                  Pentru aceste considerente,

                  În temeiul disp. art. 277 Cod procedură penală,

                                                                                                    DISPUN

                   Respingerea ca neîntemeiată a plângerii formulate de petentul Mărginean Mătean Alexandru, domiciliat în com. Floreşti, str. Digului, nr. 10 , jud. Cluj.

                    Soluţia se comunică petentului.

                                                                                                                                   PROCUROR 

                                                                                                                                 Tofan Florinela

Red./Dac.T.F./Ex.2

Subscribe To Our Newsletter

Zbor deasupra unui cuib de cuci

Poate ca azi, nebunia inseamna pretul platit pentru libertate. Diazepamul comunist aplatizeaza trairea. Zeitgeist, avertizeaza,...

Închide