27/10/2020

Primul transplant renal din acest an, efectuat unei fetițe de 13 ani la Cluj

Primul transplant de rinichi din acest an efectuat unui copil a avut loc la Cluj-Napoca. Medicii din cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal au salvat viața unei fetițe de 13 ani din Bihor. Operația a avut loc duminică, iar rinichiul provenea de la un băiețel de 10 ani, din Iași, aflat în moarte cerebrală, după cum informează Mediafax.

Fetița care a primit rinichiul făcea dializă de la 11 ani

Pacienta a fost diagnosticată cu o afecțiune renală de la vârsta de 7 ani, iar de la 11 ani făcea dializă, conform celor declarate de către purtătorul de cuvânt al ICUTR, Iacob Gheorghiță. Aceasta a fost selectată dintre cei patru potențiali primitori cu probleme renale, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, pe baza testelor genetice.

Donatorul, un băiețel de 10 ani

Donator a fost un băiețel de 10 ani aflat în moarte clinică. Prelevarea de organe a fost efectuată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași în noaptea de sâmbătă prea duminică. Plămânii, cordul și ficatul au plecat în străinătate, unul dintre rinichi a ajuns la Spitalul Parhon, beneficiar fiind un copil cu vârstă de 11 ani, iar celălalt a fost transplantat la Cluj.

Follow me!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Aeroportul Cluj-Napoca, blocat din cauza ceții

Aeroportul  din Cluj-Napoca a fost blocat vreme de câteva ore în decursul zilei de sâmbătă,...

Închide