Primarul PSD al Resitei, Mihai Stepanescu, condamnat cu executare pentru luare de mita

Fostul primar al municipiului Reșița, Mihai Stepanescu, a fost condamnat miercuri la trei ani de închisoare cu executare, în urma deciziei judecătorilor Tribunalului Caraș-Severin.

„Pentru primul inculpat s-a aplicat o pedeapsă principală de trei ani închisoare. De asemenea, i-au fost aplicate pedepsele complementare de interzicere a exercitării unor drepturi, conform art. 66, pe o perioadă de cinci ani, dar și cea accesorie, a interzicerii acelorași drepturi, pe durata executării pedepsei principale. Totodată, s-a dedus, conform art. 72 din Codul penal, durata reținerii și arestării preventive din durata pedepsei principale, de trei închisoare”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, judecătorul Rustin Ciasc, președintele Tribunalului Caraș-Severin.

Totodată, s-a dispus și confiscarea de la același inculpat a sumei de 45 de mii de lei, constatându-se, pe de altă parte, că suma de 27 de mii de lei care a făcut subiectul dosarului de luare de mită a fost înapoiată denunțătorului, afirmă președintele Tribunalului, Rustin Ciasc.

De asemenea, Stelian Tăune, judecat în același dosar, a primit opt luni de închisoare cu suspendare, iar Antonia Șandru doi ani de închisoare, tot cu suspendare. În ambele cazuri, termenul de încercare pentru suspendarea sub supraveghere este de doi ani. De asemenea, s-a stabilit un set de măsuri de supraveghere pe durata acestui termen.

Sentința dată de Tribunalul Caraș-Severin nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare la Curtea de Apel.

Mihai Stepanescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, iar pe 23 noiembrie a demisionat atât din funcția de primar al municipiului Reșița, cât și din cea de președinte executiv al PSD Caraș-Severin.

Nu pierdeți asta !

Subscribe To Our Newsletter

Conflicte de interese si incompatibilitati la APIA Maramures

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate sau a conflictului de...

Închide