Primaria Floresti pierde definitiv procesul cu Napoca SA. Urmeaza despagubirile ? Cine plateste ?

Primaria Floresti pierde definitiv procesul cu Napoca SA. Urmeaza despagubirile ? Cine plateste ?

In dosarul 477/117/2021, de pe langa Curtea de apel Cluj, Primaria Floresti a pierdut irevocabil procesul cu Napoca SA, legat de executie strada Eroilor. Sentinta este definitiva si executorie. Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de apelanta UAT C.F. împotriva sentintei civile nr.1314, pronunţată la data de 22.06.2021 în dosarul nr.477/117/2021 al Tribunalului Specializat Cluj pe care o păstrează în întregime. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică din 23.11.2021.
Document: Hotarâre  660/2021  23.11.2021

Primaria Floresti a primit o finantare pentru executia strazii Eroilor, Floresti, de la Ministerul Dezvoltarii, castigata in mandatului fostului primar.

Napoca SA a anunțat rezilierea contractului de execuție a lucrărilor de pe strada Eroilor din Florești, județul Cluj. Motivul invocat de cei de la firma de construcții a fost acela că beneficiarul lucrării, adică Primăria Florești, condusă de Bogdan Pivariu, nu a relocat branșamentele de la rețelele de energie electrică, apă, canalizare și gaze naturale care au fost descoperite de către construcții. Printre acestea și două linii de energie electrice, de medie tensiune, de 20.000 de volți.

Avocatii Napoca SA, au invocat prelungirea termenului de  finantare al contractului, lucru stabilit de Ministerul Dezvoltarii, conform surselor. Napoca SA mai avea la dispozitie teoretic aproximativ 1 an. Lucrari au fost realizate in proportie de aproximativ 75 la suta, lucrarea totala  in valoare de 13 milioane.  Primaria Floresti a introdus utilitatile in pamant, aproximativ 3 milioane.

9 milioane trebuia sa dea  ministerul, 470.000 a reprezentat ultima factura, care a fost emisa de Napoca SA. Surse indica faptul ca  s-au incasat banii de la minister si nu s-a platit factura catre constructor. Mai mult  Napoca SA a fost amendata, dar amenda a fost anulata in procesul de fond.

Surse apropiate redactiei arata ca  Napoca SA urmeaza sa ceara 2 milioane de euro despagubiri, intr-un proces separat. Procedural vorbind, Napoca SA, firma care a castigat licitatii cu lucrari pentru US Army,  poate depune o plangere penala, in conditiile in care a castigat procesul pe contencios administrativ, iar pe parte civila sa ceara despagubiri.

Programul de investiții „Infrastructură Bază Aeriană Avion Multirol – F 16” a fost demarat în anul 2015 și a fost finalizat în 2020. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată pentru întreaga bază – care cuprinde 28 de obiective – la aproximativ 74 milioane euro. Contractul a fost atribuit, în septembrie 2015, unei asocieri de firme formate din liderul Construcții SA, Sinecon SA și Construcții Napoca SA, în urma unei licitații .

Ca in speta de la Floresti va exista in mod cert un proces, ca vor exista despagubiri, nu stim, ca noi nu avem acces la  dosare, suntem niste simpli jurnalisti.

Amintim ca Ludovic Orban nu mai este prim ministru, iar Adrian Oros nu mai este ministrul agriculturii, in conditiile in care Ciuca este prim ministru, iar orientarea lui este pro americana. Orban si Oros nu mai sunt membrii PNL. In aceste conditii, situatia Florestiului nu pare a fi roza, iar situatia pentru castigarea unui nou mandat pentru Bogdan Pivariu a devenit o misiune imposibila. Singura alternativa  pare a fi apropierea de USR, dar partidul hashtag pare slabit serios de pandemie.

Cine plateste ?

Pai initial Primaria Floresti, deoarece daca Napoca SA nu va chema in garantie persoanele vinovate, adica persoanele din mandatul Bogdan Pivariu, dupa afirmatia surselor noastre.

O alta varianta ar fi o initiativa civica, care sa dea o solutie. Eu personal am una. Contactat telefonic, pentru exprimarea unui punct de vedere, la ora 16.05 primarul Florestiului a emis ton de ocupat, fiind probabil prins cu problemele Florestiului.

Oferim oricand dreptul la replica persoanelor interesate.

N,R. Strada Eroilor nu este terminata. Cetateanul este cel care pierde, indiferent de rezultatul acestui conflict.

 

Lasă un răspuns

Nu pierdeți asta !

Subscribe To Our Newsletter