Primaria Cluj e aici ?

037

Parafraza la Antena3 e aici ?

Ma uit cu groaza si jale la centrul orasului meu iubit, Clujul. Magazine second-hand troneaza pe arterele vechiului centru istoric. Senzatia de incredibil se accentueaza, cand vezi tencuiala Bancii Transilvania gata sa pice.

In reclama, era ceva cu Banca clujenilor. Incerc sa parchez si ajung sa o fac dupa 45 minute. Mai rau ca in centru unui city de tip Stuttgart.

Trotuare murdare, lucru prost facut. Intru pe Regele Ferdinand si iritarea creste. Totul sta sa pice, de la tencuiala pana la fibra optica infasurata in colaci pentru rezerva cred.

Jocuri de noroc, second-hand shop, schimb valutar si banci. Si vechiul Diesel, care salveaza ceva din ce a fost. Janis si My Way pe timp de noapte, shaormarii la greu. Peste tot, senzatia acuta de vechi si mizerabil.

O frizerie, in sfarsit, intr-un gang. Nici un client. O economie care sta sa crape, din lipsa de creier si organizare.

Totul pare peticit, neterminat, vechi, gata sa cada.

034

Peste tot, cabluri. O expozitie formidabila a unui pictor care a innebunit subit. O amestecatura ciudata de termopane albe in constructie veche, nerenovata si neterminata.

Tocurile fetelor rezista la gropile din asfaltul patriei. Sunt contrastante cu vechiul Cluj, in care renovarea fatadelor pare ultima grija a proprietarilor.

Normal, a celor care au revendicat. Case parasite, in care locuiesc copiii strazi laolalta cu sobolanii. Asta langa liceul George Baritiu, pe strada Ploiesti, vis-a-vis de scoala, pe David Ferenc.

Ma urc in masina cu intentia clara sa o sterg de acolo. Pana acum am fost orb ?

Trec de Manastur spre Polus. Culori occidentale, aerul devine mai curat. Parca totul arata altfel, dupa episodul petrecut in centru.

Floresti, 2015

00820140401_191202

Intru pe strada Poligonului. Case ingrijite, blocuri noi. Intru pe Cetatii, vad deja padurea. E identica dezvoltarea cu cea a oraselor germane, din preajma unui city. Metrul patrat construit 600 euro, vechiturile din cluj la 1000 euro.

Interesanta perspectiva. Iau preturile din Austria si Germania, din Debrecen si Budapesta. Clujul e in top, si in 4 ani Florestiul va creste. De ce ?

E simplu. Deoarece iesirea autostrazii e in Floresti. Iar aparatul primariei face treaba, la comanda lui Horia Sulea.

Strategic vorbind, o investitie in Floresti, daca ii iese primarului cu centura de sud, va aduce o concentrare investitionala, ce va creste rapid pretul imobiliarelor.

Am fost intrebat de ce nu creste acum pretul locuintelor in Floresti. Raspunsul este deoarece nu s-ar mai vinde locuintele din Cluj. Iar daca faci o analiza adevarata, vezi de ce Guvernul nu da inca un leu pentru centura.

Oare are vreo legatura actionariatul unora care construiesc in Cluj cu lipsa aportului financiar guvernamental  ?

Voi reveni pe subiect cu date concrete !

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Seplecan loveste zdravan colosul UTI

Mihai Seplecan cere decidenților CJ Cluj reanalizarea Contractul de concesiune nr. 29/17.08.2010 încheiat de acesta...

Închide