Prim balerinul Operei Nationale Romane Cluj, Lucian Bacoiu si primele sale vise indeplinite in Floresti

Dance Art Floresti are deosebita placere de a va astepta la cursurile de balet pentru copii:Cursurile vor fi sustinute de Prim balerinul Operei Nationale Romane Cluj, Locatia Bl Cetatea Fetei nr 5 A. (contact nr telefon 0749352512).

Luci, un om in care sufletul i-a fost format de graiul dulce al mamei sale, din Vatra Dornei. Un om de o sensibilitate aparte, in care arderea interna a fost exprimata in dansul sau care a ridicat poate zeci de mii de oameni in picioare pe scenele lumii, indiferent ca vorbim de Europa, Asia sau Rusia. Atitudinea in momentul intrarii pe scena, o remarci si iti taie suflarea. Cand se lasa cortina, ai primit o parte din frumusetea sufletului  sau, formata de copil in metafora Luceafarului.

Ruperi de ritm, uneori bucurie, alteori drama, toate exprimate intr-un dans parca a lui Zorba, care a invatat sa traiasca iluzia vietii, prin dans si voie buna. Poate unul din putini artisti contemporani, care a facut in dans acea trecere peste cenzura transcedentala, intelegand ca menirea sa este sa transmita din prea plinul sufletului sau copiilor, bucuria dansului.

– Mai Horica, eu fac arta, nu imi plac concursurile, arta e arta si sportul e sport – imi spunea intr-o seara cand incercam impreuna un vin din muntii Vrancei. Mai, eu iubesc copiii, imi creste inima cand ii vad ca danseaza cu placere”

-Auzi, sa nu incepi iar sa imi spui regele baletului – mi-a spus spre dimineata. Arata daca vrei ce fac copiii.”

Refuza orice interviu, e genul de om timid pana in varful unghiilor. Prietenia noastra are deja doua decenii. Incerc sa il ascult.

Balerinele din Florești își arata din nou talentul în arta dansului cu premii mărețe

„Micile balerine din Florești au făcut minuni. La toate aparițiile de la concursul din Târgu Mureș au cucerit prin talentul și frumusețe lor, întorcându-se în Florești numai cu premii 1 și un premiu special. ”

Cu Luci, stiu ca nu exista inaltimi inaccesibile. Ma bucur pentru el, il felicit pe Horia Sulea si Adi Gherman ca au stiut din nou sa aleaga. Florestiul se schimba, ridica pretentii. Dar, voi lasa pozele sa vorbeasca in locul meu.