Presedintele Iohannis se va intalni cu sasii la Sibiu. Se anunta 12.000 de participanti

Cea mai mare întâlnire a sașilor care a avut loc în România, după 1989, va reuni în perioada 4-6 august, la Sibiu, aproximativ 12.000 de etnici germani din Europa și SUA, invitat special fiind președintele României, Klaus Iohannis.

„Se dorește, printre altele, trezirea interesului tinerilor sași din alte țări pentru locurile din care au plecat părinții și bunicii lor”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Invitat la eveniment este și președintele Klaus Iohannis, care le va vorbi participanților, sâmbătă, 5 august, în jurul orei 12,00, de pe o scenă amplasată în Piața Mare din centrul istoric al Sibiului.

Printre cei așteptați să participe la această întâlnire a sașilor se numără ambasadorul Germaniei la București, Cord Meyer Klodt, ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu și președintele Federației Mondiale a Sașilor și membru al Bundestagului, Bernd Fabritius.

În România mai trăiesc cu aproximație 12.000 de sași, cei mai mulți în orașe din Transilvania — Sibiu, Mediaș, Brașov și Sighișoara. Bottesch spune că sunt așteptați 2.000 de sași care trăiesc în România, iar restul celor prezenți vor veni din străinătate. Printre participanți sunt și sași care revin pentru prima dată în România, după zeci de ani, susțin organizatorii. Această întâlnire de trei zile va propune și spectacole, expoziții, precum și degustare de produse cu specific săsesc, dar și românesc.

AGERPRES /

Pleșoianu (PSD) cere ministrului Justiției să o revoce șefa DNA insa ministrul nu are aceasta atributie

Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul. Conform AGERPRES, deputatul PSD Liviu...

Închide