Presedintele ia act de intrarea pe scena a noului Presedinte ?

mele
Melescanu (73 de ani) a devenit directorul SIE in 2012, dupa demisia lui MR Ungureanu.

Teodor Melescanu (fost membru PNL) si-a manifestat vineri intentia de a intra in lupta electorala pentru alegerile prezidentiale, dind de inteles ca va intra in cursa daca va reusi sa stringa semnaturile necesare. Luni, in penultima zi cind candidatii se pot inscrie la Biroul Electoral Central, Melescanu nu s-a inscris.

Melescanu nu a precizat cine s-a ocupat de stringerea semnaturilor sale, dar la jumatatea lunii august a aparut informatia ca Mircea Dogaru se va ocupa de acest proces. Dogaru, seful militarilor rezervisti, s-a facut remarcat prin cererile de desfiintare a DNA si Curtii Constitutionale, precum si prin pozitiile apreciative la adresa lui Vladimir Putin.

Tot vineri, Melescanu a facut o declaratie dura la adresa lui Traian Basescu, sustinind ca seful statului i-ar fi cerut detalii despre posibilii ofiteri acoperiti din rindul persoanelor nominalizate pentru un post de ministru.

Adjunctii lui Melescanu la conducerea SIE sint generalii Silviu Predoiu si Vasile Sarca.

Iata comunicatul integral al Presedintiei:

Domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului
Domnului Valeriu-Ștefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor

Stimate Domnule Preşedinte,

În temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată

VĂ PROPUN

Să luați act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu și să declarați vacantă această funcție, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituție.

Hotnews.ro

Subscribe To Our Newsletter

Top dosare resurse umane

Rotaru a lucrat înainte de 1989 în comerţul extern cu armament, atent supravegheat de DIE...

Închide