Ponta, Chiţoiu, Constantin şi Dogaru, judecaţi pentru tentativă de înaltă trădare

În România, un militar de carieră este de altă natură umană decât cea reprezentată “pe sticlă” de rusofilul Mircea Dogaru, care a făcut și face mult rău României. Aflat acum în rezervă, lt.col. Alexandru Teodoreanu nu renunță să militeze în oastea publică a țării. De această dată, rezervistul Teodoreanu a ieșit la luptă dreaptă nu cu arma, ci cu legea în mână. Veți vedea cum se luptă un om cu un sistem ticăloșit, în care procurorii dau NUP pe bandă rulantă chiar și după numai două zile de cercetări!!! Vorbim aici despre dosarul penal 594/D/P/2014, în care Ponta, Chițoiu, “ăla micu” Constantin, Dogaru și urmăritul internațional Lazăr Maior sunt acuzați de tentativă de înaltă trădare. Veți mai vedea cum doi procurori, Georgiana Hosu și Doru Stoica de la DIICOT, își bat joc de justiție și dau NUP-uri după cercetări ridicole într-un dosar penal ce conține acuzații extrem de grave…

dogaru-ponta negociere 1
Premierul Ponta și ministrul Constantin în timpul tratativelor de semnara a ACORDULUI cu Lazăr Maior și Dogaru

Denunțul din vara fierbinte a lui 2012

Alături de milioane de români, rezervistul Teodoreanu a înțeles în vara lui 2012 că democrația este în pericol. El a aflat că, în 13 iulie 2012, Victor Ponta și Daniel Constantin, co-președinți ai USL, şi Daniel Chițoiu din partea PNL – partid aflat şi el în Uniune – au semnat împreună cu 53 de organizații coordoante de Mircea Dogaru și Dorin Lazăr Maior un ACORD prin care urmăreau distrugerea statului de drept. Teodoreanu a făcut atunci un denunț penal la Parchetul General, condus la acea dată de Laura Codruța Kovesi.

În denunțul său depus în august 2012 la Parchetul General, militarul Teodoreanu arăta că cei cinci, împreună cu peste 50 de șefi de “organe” civice, s-au organizat într-un grup infracțional având drept scop distrugerea statului de drept. Cum? Prin desființarea instituțiilor care nu permiteau “trădătorilor de neam” să pună România democrată pe butuci: Curtea Constituțională, DNA, ANI și CNSAS.

Practic, militarul Teodoreanu acuză că Ponta, Chițoiu, Constantin, Dogaru și Lazăr Maior  au comis o tentativă de înaltă trădare. Din motive doar de Kovesi știute, dosarul penal s-a odihnit o vreme la Secția de Urmăriri Penale și Criminalistică (SUPC) din cadrul PG, după care a fost transferat la DIICOT, unde a intrat în putrefacție fără nicio rezoluție anunțată public!

pnta micu chitoiu si dogaru gandul
Gândul, 26 iulie 2012. Colonelul Dogaru bagă mortul în casa USL. Ponta, Constantin şi Chiţoiu au semnat CONTRACTUL cu “societatea civilă”

Denunțul din 2014

Cum rar se întâmplă în România, militarul în rezervă Alexandru Teodoreanu nu s-a retras de pe noul său câmp de luptă, democrația. A decis să contraatace, folosindu-se de noul Cod Penal. De această dată a depus denunțul direct la DIICOT, în august 2014. Culmea, și acest denunț a ajuns tot la SUPC! După două luni de staționare, în 26 noiembrioe 2014, SUPC a retrimis la DIICOT denunțul lui Teodoreanu!

1 bica si hosu
Alina Bica, momentan arestată și Georgiana Hosu, momentan în libertate…

Georgiana Hosu face jocurile

Vă reamintesc că după ce a fost reținută de DNA în 22 noiembrie 2014, Alina Bica și-a dat demisa din funcția de șef al DIICOT iar în locul ei, interimar, a fost numită Georgiana Hosu, procurorul-șef adjunct la acea dată și în prezent.

Ei bine, din acel moment, interimarul șef al DIICOT Georgiana Hosu ia în primire acest dosar penal foarte fierbinte și extrem de delicat. Spune aceasta deoarece parcursul dosarului este cât se poate de concludent. Iar dacă DNA va deschide un dosar penal pe această temă va demonstra ceea ce noi doar observăm că s-a întâmplat: că între Georgiana Hosu și Victor Ponta a existat o colaborare! Mobilul Georgianei Hosu? La aceea dată se punea problema înlocuitorului la șefia DIICOT, Georgiana Hosu viza acest post iar premierul Victor Ponta juca un rol important în respectiva numire.

De regulă, un astfel de dosar care nu este la zi zăbovește 2-3 luni pe masa șefilor până ce primește o rezoluție și este repartizat unui procuror spre cercetare.

Ei bine, Gerogiana Hosu la exact 12 zile de la numirea în funcția de șef al DIICOT și la doar  8 zile de la reprimirea dosarului de la SUPC, decide ca denunțul colonelului Teodoreanu să fie rezolvat nu de un procuror oarecare, ci chiar de Doru Stoica, şeful Serviciului Antiterorism şi Siguranţa Statului din DIICOT!

1 pont
Victor Ponta: De ce am semnata ACORDUL?

Doru Stoica cercetează, cercetează, cercetează…

Așadar, denunțul extrem de fierbine cu un subiect delicat a ajuns în 4 decembrie 2014 la procurorul Doru Stoica.

Repet! Rezervistul Teodoreanu a făcut două denunțuri în care îi acuză pe Ponta, Chițoiu și Constantin, co-președinții USL, că în vara lui 2012 au complotat împreună cu 53 de organizații coordoante de Dogaru și Lazăr Maior la distrugerea statului de drept, prin semnarea unui ACORD. În acord se specifica expres: să fie desființate Curtea Constituțională, DNA, ANI și CNSAS.

1 Daniel-Chitoiu
Daniel Chițoiu: Am semnat răbojul ca boierul? Pardon!

Cum Ponta & Co sunt acuzați de tentativă de înaltă trădare, v-ați aștepta ca acum să citiți depozițiile luate celor cinci “trădători” de procurorul Doru Stoica, nu? Ei bine, nu aveți nicio șansă! Procurorul Doru Stoica nu i-a chemat la interogatoriu pe Ponta, Chițoiu, Constantin, Dogaru și Lazăr Maior. Nu l-a chemat nici măcar pe denunțător!

Doru Stoica, marele procuror șef al Serviciului Antiterorism şi Siguranţa Statului din DIICOT, s-a documentat și și-a definitivat referatul pe seama declarațiilor din… presă. Da, ați citit bine, pe seama declarațiilor din presă. Iar rezoluția a fost pe măsura documentării: NUP pe tot frontul de pagină dat în 3 iunie 2015!!!

1 Daniel-Constantin-ramane-ministru
Daniel Constantin: Am pus o semnătură mică

Așadar, superprocuroul Stoica a rezolvat cu NUP un dosar extrem de delicat, folosindu-se nu de declarații și documente, ci de “tăieturi din ziare”. Și să mai ziceți că presa nu-și face bine treaba! Ei, uite, însuși Doru Stoica – șeful Serviciului Antiterorism şi Siguranţa Statului din DIICOT – se folosește de declarațiile din media pentru a rezolva un dosar penal ce conține acuzații de înaltă trădare!

1 dogaru
Mircea Dogaru: I-am băgat în rahat până la gât

Teodoreanu nu se dă bătut!

Numai că rezervistul Alexandru Teodoreanu nu s-a împăcat cu rezoluția de NUP pusă pe denunțul său de procurorul Stoica. După ce a primit soluția cu NUP, Teodoreanu a făcut o plângere împotriva ordonanței emise de Stoica. Și, conform noului Cod Penal, Art 339, plângere a fost adresată superiorului lui Doru Stoica – procurorul-șef Daniel Horodniceanu, potrivit organigramei DIICOT.

Mai sus am scris că Gerogiana Hosu este implicată în „rezolvarea” denunțului în care Ponta, Chițoiu și Dogaru sunt acuzați de tentativă de înaltă trădare. Iată încă o dovadă: în ciuda faptului că noul Cod Penal stipulează cine trebuie să decidă dacă subordonatul a instrumentat corect denunțul din punct de vedere profesional – respectiv Horodniceanu -, cea care a preluat plângerea lui Teodoreanu spre „rezolvare” a fost… Georgiana Hosu!

Înainte de a trece mai departe în acest caz extrem de delicat, să facem o cronologie:

– în 26 noiembrie 2014, cel de-al doilea denunț al lui Teodoreanu ajunge la DIICOT via SUCP PG;

– în 4 decembrie 2014, Georgiana Hosu, interimarul șef al DICOT, direcționează rezolvarea denunțului către procurorul Doru Stoica;

– în 3 iunie 2015, procurorul Doru Stoica ordonă NUP în dosarul 595/D/P/2014;

– în 25 iunie 2015, rezervistul Teodoreanu face plângere împotriva rezoluție dată de Stoica, pe care o adresează șeful ierarhic, conform noului Cod Penal, Art 339 – adică procurorului șef DIICOT Daniel Horodniceanu;

– în 30 iunie 2015, procurorul șef-adjunct, Georgiana Hosu, care NU este șeful ierarhic al procurorului Stoica, confirmă rezoluția de NUP dată de procurorul Doru Stoica.

Așadar, Teodoreanu depune plângerea într-o joi, 25 iunie. Total ilegal, Hosu preia plângerea și în doar două zile lucrătoare, vineri și luni, confirmă marți, 30 iunie, rezoluția de NUP dată de procurorul Stoica cu alte 27 de zile înainte! Ba, mai mult, Hosu face un copy-paste de toată jena la soluția lui Stoica!!!

Ce ziceți? A avut sau nu vreun interes personal procurorul Georgiana Hosu în acest denunț, care face obiectul dosarului penal 595/2014 în care Ponta, Chițoiu, Constantin, Dogaru și Lazăr Maior sunt acuzați de tentativă de înaltă trădare?!

Atenție! La data când Gerogiana Hosu a dat NUP, unul dintre „trădători”, Dorin Lazăr Maior era dat în urmărie internațională deoarece se sustrăgea de la efectuarea celor 7 ani de pușcărie primiți în dosarul de șantaj ROMEXTERA!

lazar-politie
De doi ani Lazăr Maior fuge de pușcărie. Și Poliția lui Tobă nu-l prinde!

Teodoreanu continuă să lupte pe frontul justiției

Incredibil sau nu, convins că denunțul său a fost batjocorit de procurorii DIICOT Stoica și Hosu, cu nepăsarea lui Horodniceanu, locotenentul colonel în rezervă Alexandru Teodoreanu a trecut la nivelul superior: Înalta Curte de Casație și Justiție, unde cere să i se ofere o dreaptă judecată.

La data de 14 iulie 2015, Teodoreanu depune la ÎCCJ o plângere împotriva deciziei de NUP dată de Georgiana Hosu. Prin repartizare aleatorie, plângerea primește numărul de dosar 2793/1/2015 și ajunge pe masa judecătorului Leontina Șerban –  în camera preliminară.

La două zile de la înregistrarea dosarului, judecătorul Leontina Șerban solicită DIICOT să înainteze instanței “dosarul cu nr 594/D/P/2014 și lucrarea nr. 76/II/2/2015”. Cum era de așteptat, Daniel Horodniceanu a înainta documentele către ÎCCJ – în 22 iulie 2015.

Vineri, 20 noiembrie 2015, magistratul Leontina Șerban de la ÎCCJ judecă un nou termen în dosarul de înaltă trădare…

ponta si chitoiu
Ponta și Chițoiu, doi decăzuți din drepturile de zei

Proști, corupți, neprofesionişti sau rău intenționaţi?

Cât de proști trebuie să fim ca să înghițim o astfel de manevră de stopare a unui denunț penal care acuză de înaltă trădare trei fețe politice importante – Ponta, Chițoiu și Constantin?

Cât de corupți trebuie să fie procurorii Georgiana Hosu și Doru Stoica încât să rezolve în 13 pagini un astfel de dosar în care să NU audieze nicio persoană din cele peste 50 implicate într-o tentativă de înaltă trădare?

Cât de neprofesionist trebui să-l credem pe procurorul șef DIICOT Daniel Horodniceanu dacă nu deschide o anchetă internă asupra comportamentului celor doi subordonați Georgian Hosu și Doru Stoica?

Cât de rău intenționată trebuie să fie Kovesi ca să nu se sesizeze din oficiu în acest caz de “malpraxis” penal!?!

4 kovesi
Laura Codruța Kovesi, la un pas de o decizie colosală!

P.S. Probabil vă întrebați de unde am astfel de date confidențiale care fac obiectul unui dosar penal pe o temă atât de spinoasă: înaltă trădare. Ei bine, așa cum v-am obișnuit cu alte anchete, eu mă folosesc de documente publice! Pe care orice jurnalist le poate conspecta la ÎCCJ, dacă face o simplă cerere.

Toata ancheta apartine Jurnalistului de investigații Mihai Pâlșu

 

http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/ponta-chitoiu-constantin-si-dogaru-judecati-pentru-tentativa-de-inalta-tradare-7656.html/#

Subscribe To Our Newsletter