Polul antimafia proamerican de la Cluj

Nu e greu sa realizezi ca doi procurori, sefi ai DNA, au absolvit la Cluj-Napoca si sunt ardeleni. Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi, au generat cea mai dura lupta antimafia din istoria Romaniei.

Lazar Augustin, procurorul general al Romaniei, vine din Alba, deci tot ardelean. Daca te uiti la condamnari, vezi in spate dosare grele, instrumentate in munca de ani de zile.

Sustinuti de anticoruptia din Europa si mai ales SUA, DNA si mai nou Parchetul General instrumenteaza dosare grele, neavand o preferinta politica in arestari. De la Nastase si Voiculescu, la Blaga si Fenechiu, Uioreanu sau Apostu, nimeni nu a fost crutat.

Speranta ca politica lui Trump va pune batista pe tambal e desarta. Klaus Iohannis este in pole position in Europa in lupta antimafia, cu precizarea venita de la presedintele USA.

Presa a inceput si ea sa devina tot mai agresiva. Anchete jurnalistice de mare acuratete pe Ziar de Cluj, Cotidianul Transilvan, Gazeta de Cluj, Monitorul de Cluj, Actual de Cluj.  Presa online a patruns prin platformele de socializare, smartphone  , laptop si tableta in fiecare casa.

Radioul si televiziunea online devin tot mai agresive, luptand cot la cot cu trusturile media pentru audienta. Asa cum in 2014 , Victor Ponta a pierdut presedentia deoarece a neglijat mediul online, in cele ce urmeaza vom asista la o crestere importanta a bugetelor alocate mediului online.

PSD a castigat alegerile inteligent, printr-un non combat notoriu al PNL. Promisiunile electorale au adus la vot pensionarii, usor de cumparat printr-o suta-doua de lei la pensie. Ne-a costat enorm, vezi marsurile de la Ordonanta 13.

PNL, fara lider si viziune, a fost o prada sigura. Nu si la Cluj.

De la Forta Faptelor, promovat de Horia Sulea la Forta Dreptei, motiunea lui Orban Ludovic, observam o coagulare a mesajelor anticoruptie, dar nu cu burta goala. Fara nuante portocalii. Galben pur.  Veniturile clujenilor cresc de la an la an.

Florestiul creste, Cluj-Napoca creste, distanta fata de restul tarii se adanceste. Deja putem vorbi de un pol anticoruptie la Cluj, sustinut de mediul de business, unii politicieni, DNA, DIICOT, Procuror General, ONG-uri si mai ales, Presedinte. Sub umbrela americana, fara discutie.

Unii cred ca mai putem fi opriti. Raspunsul este clar nu, vom continua si din lumea Dreptilor.

Optiunea noastra este sa plece ei. Asa cum a facut-o Sebastian Ghita. Deoarece din toamna va fi jale pentru corupti.

Reset Romania va fi declansata de la Cluj, si va curata absolut tot. Au mai ramas doua saptamani doar si incepem.

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Trupe din Floresti, Cluj in teatrul de operatiuni din Kabul, Afganistan

Primarul localitatii Floresti, Horia Sulea,  arata : "Timp de șase luni, un detașament din cadrul...

Închide