PNL se desparte de Norica Nicolai

761cc18f-748d-4c2f-9e0c-0be40ca84cd6
In cazul PNL, se pare ca gafele se tin lant. PNL pierde doi europarlamentari dintr-o lovitura. Se pare ca excluderea d-nei Norica Nicolai, a rascolit puternic multi adepti din Ardeal ai noului PNL. 
Intr-adevar, PNL va trebui sa-si asume excluderea d-nei Norica Nicolai.
Norica Nicolai a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea „100 de minute”, realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că decizia era previzibilă şi că se simte un om liber acum.
„Era o decizie previzibilă pentru acest nou partid. Eu vă urmăream, vă urmăream dezbaterea legată de funcţionara puterilor în stat. În sfârşit sunt un om liber. Niciodată în cariera mea nu am făcut compromisuri. Am explicat şi în congresul PNL că nu sunt de acord cu această fuziune. Niciodată nu voi spune altceva. Este un gest de onestitate politică. Nu am alte comentarii de făcut pentru această decizie. Sigur, rămân europarlamentar liber, membru şi vicepreşedinte al ALDE.”
„Nu am participat la nicio reuniune a PNL şi cred că decizia pe care au luat-o astăzi, după ce ne-au somat să trecem la PPE, şi pe mine şi pe doamna Weber, este o decizie pe care PNL şi-o asumă şi pe care eu o respect.”
De asemenea, Renate Weber a explicat că nu este surprinsă neapărat, dar că şi-ar fi dorit să aibă o discuţie cu conducerea partidului înainte de a se ajunge la această decizie.