Peste 9000 mii de persoane au participat la Festivalul Electric Castle de la Bonţida

Castelul de la Bontida este supranumit Versailles-ul Transilvaniei.

Peste 9.000 de persoane au participat, vineri seară, la deschiderea festivalului Electric Castle, care se desfăşoară timp de trei zile la Castelul Banffy din Bonţida, judeţul Cluj.

Pe scena au urcat:  Morcheeba, Dub Pistols, Stanton Warrior, Pendulum, Telepomuzik,. Wankelmut, Robbin and the Backstabbers si Suie Paparude.

Este pentru prima data cand un festival se desfasoara in intregime pe domeniul castelului, de 29.000 de metri patrati.

Dupa ce intrii in curtea castelului, parca intrii intr-o alta lume. Aceasta senzatie iti este data si de stilul romantic si baroc al constructiei.

In curtea castelului exista 5 spatii unde se desfasoara actiunea: Main Stage – cea mai mare scena exterioara a festivalului, situata chiar la intrarea in curte, unde concerteaza cele mai mari trupe internationale (precumQuantum Live, Les Elephants Bizzarres, Moonlight Breakfast, Dub Pistols, Stanton Warriors, Theory of Mind, Subatomic Zoo, Morcheeba, Suie Paparude si altii), Dance Garden – cea de-a doua scena exterioara a festivalului in ordinea marimii (aici concerteaza: Slimrocka, Mihai Popoviciu, Mindliquid, Just D’Light, Wankelmut, Shiver si altii), The Stables – Booha Academy – cea mai mare scena interioara a festivalului, situata in zona fostelor grajduri (unde canta cele mai apreciate formatii romanesti, dar si DJ internationali), Moara – cea de-a doua scena interioara ca marime, situata in interiorul fostei mori a castelului si platoul numit Street Heroes by Burn, destinat sporturilor de actiune.

Sa petreci o seara la castel in compania muzicantilor este o experienta cu adevarat magica. Sute de tineri s-au strans aici pentru aceste concerte. Exista so p zona pentru campare pe domeniul castelului. Toate locurile au fost ocupate.
Atmosfera este foarte placuta, toata lumea este plina de entuziasm.
Prima editie a Festivalului Electric Castle reprezinta un nou inceput pentru Castelul de la Bontida, de restaurarea caruia se ocupa Fundatia Transilvania Trust. Se doreste ca in viitorul apropiat castelul sa fie reintrodus in circuitul turistic si sa fie infiintata ici un centru cultural. Ce destin nobil pentru un loc atat de incarcat de istorie!

Subscribe To Our Newsletter

Ministerul Culturii și Patrimoniului Național tratează unilateral problema patrimoniului cultural de la Roșia Montană

Asociația Alburnus Maior a fost invitată de către Secretarul de Stat în Ministerul Culturii și...

Închide