Peste 20.000 de oameni in Piata Victoriei !

 

Liviu Dragnea nu a inteles valurile. Forta lor rezida in perseverenta. Degeaba aduci un val, ca valul trece ! Am fost subestimati ca natiune, luati de prosti. Iar fiecare dintre cei care l-ati sprijinit, sa nu uitati forta valurilor care macina si stanca.

Am venit fara violenta, sa va aducem la respectul legii. Si vom veni peste voi ca o parere, nu puteti opri vantul. Il simtiti, dar nu-l vedeti. Nici macar nu trebuie sa fim acolo, suntem legati prin legaturi invizibile. Pentru cei care inca va mai opuneti si vreti sa asupriti.

G4media.ro :

VIDEO LIVE TEXT Peste 10.000 de oameni la protestul „Cod Roșu de OUG” din Piața Victoriei. Mii de persoane au ieșit în mai multe orașe din țară. Se scandează ”Dictatorul”, ”Analfabeta”, ”Demisia!”

 

Peste 10.000 de oameni protestează la această oră în Piața Victoriei din București, împotriva intenției PSD de a modifica prin ordonanță de urgență Codul penal. Oamenii cer demisia premierului Viorica Dăncilă și a lui Liviu Dragnea.

Organizatorii manifestației au făcut un apel la non-violență, cerând oamenilor să nu răspundă la provocări și să izoleze orice persoană sau grup care instigă la violență. De asemenea, au solicitat forțelor de ordine să fie discrete, calme și să respecte dreptul la liberă exprimare.

Sunt anunțate manifestații în aproape toate marile orașe ale României – Cluj, Sibiu, Brașov, Oradea, Vaslui, Giurgiu, Slobozia, Târgoviște, Ploiești, Miercurea Ciuc, Constanța, Pitești, Bacău, Craiova, Botoșani, Slatina, Carei, Bistrița Năsăud, Brăila, Piatra Neamț, Târgu Jiu, Iași, Târgu Mureș, Timișoara, Alba Iulia -, dar și în străinătate: Copehnaga, Oxford și Dublin.

comisarul.ro 

20:54 Din megafoane a început să curgă ”Imnul golanilor”. Mulțimea strigă: ”Libertate, libertate”.

20:52 Se scandează: ”Iohannis, Iohannis!”

20:48 Mulțimea cântă în cor: ”Liviu Dragnea îți dorim îți dorim tot neamul / Să ajungi la pușcărie tu și Tăriceanu”. Se scandează: ”Cu executare!”

20:44 Numărul protestatarilor din Piața Victoriei depășește 20.000. Se scandează: ”Justiție, nu corupție!”.

20:40 Mulțimea scandează: ”Kovesi, Kovesi”, ”Lazăr, Lazăr” și ”Cinste lor”, cu referire la cei doi judecători care l-au condamnat joi pe Liviu Dragnea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

20:39 Se scandează: ”CCR, sluga PSD”. Este huiduit copios și Victor Ciorbea (Avocatul poporului).

20:37 De la megafon se strigă numele mai multor politicieni: Dragnea, Tăriceanu, Pleșoianu. După fiecare nume, mulțimea juiduie. Se anunță că a fost găsit copilul pierdut.

20:35 În București se scandează: ”Rezistăm, nu cedăm!” și ”PSD, ciuma roșie”. De la microfon se anunță că o mamă și-a pierdut copilul. Femeia dă semnalmentele copilului și cere celor care îl găsesc să îl aducă la mașina pe care sunt instalate megafoanele.

20:33 În Piața Victoriei se cântă: ”Mulți ani primească”. De la microfon o persoană întreabă mulțimea: ”Cine să primească?”. Oamenii răspund în cor: ”Dragnea să primească!”

20:32 Sute de băcăuani protestează în centrul orașului. Mesajul lor: Nu vrem să fim o nație de hoți

20:27 Peste 10.000 de persoane protestează în Piața Victoriei. Mulțimea se întinde până pe Bulevardul Kiseleff. Sunt oameni de toate vârstele: copii, tineri, bătrâni.

20:20 Şi clujenii au ieşit la proteste, peste 500 de manifestanţi scandând lozinci împotriva Guvernului Dăncilă – “Cluj, Oradea, Bucureşti, Dragnea o păţeşti”.  “Cerem demisia guvernului Dragnea – Dăncilă”, “Justiţia la magistraţi, NU la condamnaţi”, “Ei se jură că nu fură şi ne bagă-n dictatură”, sunt mesajele scrise pe pancartele clujenilor, potrivit Agerpres.

20:18 Peste 4.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Mare din centrul istoric al oraşului Sibiu. Oamenii au plecat din Piaţa Mare şi se îndreaptă spre casa preşedintelui Klaus Iohannis. Ei poartă pancarte şi scandează lozinci precum: ”Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, “Anticipate”, ”Te lepezi de Dragnea? Mă lepăd”, ”Dragnea, alege Costa Rica sau marş la mititica”, ”Partidul Salvaţi Deţinuţii”, transmite Agerpres.

20:17 Câteva sute de persoane protestează în Piaţa Unirii din Iaşi. Oamenii au făcut un lanţ uman în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi ţin în faţa lor drapelul naţional, alături de steagul SUA şi al Uniunii Europene. În zgomotul fluierelor şi vuvuzelelor, manifestanţii huiduie şi scandează “Nu se mai poate, vrem anticipate”, “Dragnea, demisia”, “Jos PSD”, “Justiţie, nu corupţie”, “Dragnea la închisoare, nu la guvernare”, transmite Agerpres.

20.15 Sunt 4000 de oameni la Sibiu

20:11 A fost oprită circulația mașinilor dinspre Piața Victoriei spre Bulevardele Ion Mihalache și Nicolae Titulescu
20:09 În Piața Victoriei se scandează ”Dictatorii”, ”Analfabeta” și ”Demisia!”.

20:07 Peste 2.000 de oameni protestează și la Timișoara
20:04 Peste 5.000 de protestatari în Piața Victoriei. Mai mulți voluntari strâng semnături pentru inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției ”Fără Penali în funcțiile publice”. Se scandează: ”Rezistați, nu plecați!”.

19.55 La Bistrița sunt circa 100 de protestatari, transmite corespondentul G4Media.ro.

19.54 Jandarmii iar muta o parte din garduri în aplauzele mulțimii. A fost blocat accesul dinspre Lascar Catargiu spre Ion Mihalache și Titulescu.

 

 

 Leave a Comment

Scroll Up
Ce-ti doresc eu ție, dulce Românie, -modelul islandez – scris de Ion Coja

29 noiembrie 2012 De ce in nici un ziar romanesc nu s-au descris zecile de zile de demostratii din Islanda???Ti...

Închide