Pensiile militare – PNL cere PSD asigurari ca acesta nu vor scadea

Vicepreședintele Comisiei de Apărare Ovidiu Raețchi solicită premierului Mihai Tudose și președintelui PSD, Liviu Dragnea, să dea asigurări publice că pensiile militarilor nu vor scădea, motivând că tot mai mulți militari doresc să se pensioneze anticipat.

„La ora actuală, tot mai mulți militari de carieră decid să iasă la pensie anticipat din cauza unor zvonuri insistente din spațiu public potrivit cărora există posibilitatea să primească pensii mai mici, odată cu schimbarea bazei de calcul. De aceea, solicit premierului Mihai Tudose, dar și președintelui PSD, Liviu Dragnea, să dea asigurări publice că militarilor nu li se vor diminua pensiile. Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a precizat că algoritmul va fi menținut, iar pensiile nu vor scădea, dar, având în vedere baletul guvernării PSD pe tema programului de guvernare sau a introducerii de taxe și impozite, consider că militarii au nevoie de această reasigurare, inclusiv de la nivelul premierului. Precizez că este vorba despre militari cu experiență, în poziții de conducere, profesioniști și a căror contribuție în cadrul Armatei române este deosebit de importantă. Este vital ca aceștia să nu se simtă nedreptățiți, să nu aibă temerea că vor primi pensii mai mici și să rămână în sistem”, afirmă deputatul PNL într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

El amintește că guvernarea PSD a mai luat decizii „neinspirate” în cazul militarilor.

„Nu ar fi pentru prima oară când guvernarea PSD ia decizii neinspirate în acest domeniu. Cazul cunoscut al militarilor care și-au luat concediu paternal, dar acum trebuie să restituie banii pentru că ministerul Muncii consideră că aceștia nu au acest drept este aberant. Acesta este un alt semnal nefericit pe care îl dăm Armatei române, în condițiile în care militarii, prin statutul pe care și-l asumă, sunt supuși de-a lungul carierei la numeroase privațiuni și restricții”, conchide liberalul.

Judecatoarea Ruxandra Maria Pavel, prefectul Vuscan si nebunia inmatricularilor la Cluj

Am primit in Posta o sentinta prin care trebuie sa inmatriculez o masina. Pe loc,...

Închide