Pe 5 mai, Primăria Florești organizează licitația pentru instalarea a 137 de camere de supraveghere

Pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Floreşti va publica caietul de sarcini în vederea organizării licitației pentru achiziţionarea și montarea a 137 de camere de supraveghere care vor fi folosite pentru „creșterea siguranței sociale și prevenirea criminalității”.

Valoarea întregului proiect este de aproximativ 560.000 de euro.

camere_supraveghere_13838000

Potrivit reprezentanților Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Florești, această investiție va fi multianuală, urmând să fie instalate 39 de camere 4G cu alimentare și fotovoltaică pe stâlpi, 75 de camere pe stâlpi pentru intersecții și 23 de camere Master Slave în intersecțiile majore. Va exista, de asemenea, şi un sistem de monitorizare, centralizare, stocare, prelucrare și prezentare imagini.

„Este vorba de una din licitațiile din cadrul Programului de Investiții, care mai cuprinde lucrări precum noua grădiniță, noua școală, lucrări de canalizare, Drumul de Ocolire Sud sau asfaltările ori Remiza SVSU / MiniStația SMURD. Legat de camerele video, acestea vor fi în număr de 137, anul acesta urmând să fie montate cele din intersecțiile mari și realizat sistemul central de monitorizare. Trebuie punctat faptul că nu e vorba de nici un fel de Big Brother. Camerele de supraveghere vor ajuta comunitatea și vor veni în sprijinul floreștenilor. Este un fapt verificat și deja implementat cu succes în multe orașe mari din Europa și chiar în Cluj Napoca”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Valoarea achiziţiei este de 2,5 milioane de lei, aproximativ 560.000 de euro. Data limită de depunere a ofertelor este 5 mai ora 10:00, în aceeași zi de la ora 11:00 urmând să aibă loc deschiderea ofertelor. Criteriul de atribuire al contractului va fi oferta cu prețul cel mai scăzut.